Palatul Culturii din Iasi a marcat un an de la redeschidere printr-o vanatoare de comori. Premiu inedit pentru participanti
Pentru ca a trecut un an de la redeschiderea Palatului Culturii din Iasi, sute de localnici si turisti au participat la o vanatoare de comori. Coduri, indicii, biletele, nimic nu a lipsit din traseul de doua ore propus de organizatorii ineditului concurs.
Organizatorii au injumatatit pretul biletului si au organizat o vanatoare de comori in care au plantat indicii in muzee, iar participantii au plecat la vanatoare de comori simbolice.
Turistii spun ca acesta a fost si un mod bun de a-si completa cunostintele de istorie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Participanti: "Cauta jiltul celui care a stabilit domnia principala la Iasi si cine este el... Am aflat ca resedinta a fost in 1564 si ca i s-a atribuit lui Alexandru Lapusneanu."
Motivati de pretul biletului, care a fost redus la jumatate, curiosii au venit cu sutele in cautarea de indicii prin Palatul Culturii din Iasi.
Participanta: "Am gasit o parte. Trebuie sa gasesc acest cuvant care e ascuns pe aici pe undeva, dar nu stiu pe unde. Cauti de mult? De vreo 5 minute."
Participant: "Am o invitatie si a cui este invitatia. Apoi simbolul Moldovei si apoi erau obiectele cuiva... sa-ti dai seama a cui."
Concurentii din inedita intrecere au avut de parcurs un traseu de doua ore. Si, pe masura ce descopereau indicii, castigau teren in fata celorlalti.
Organizator: "Ok, pentru ca ati raspuns corect la intrebari, acum veti vizita si cea de-a doua parte a Palatului. Vanatoarea noastra se termina cu muzeul de stiinta si tehnica."
Premiile au fost simbolice, dar organizatorii par sa-si fi atins telul.
Participant: "Mi se pare genial! Chiar te pune sa studiezi, interactiv. Am mai fost o singura data la o activitate de genul acesta si nici nu se compara."
Oana Popescu, organizator: "Parcipantii sunt invitati sa parcurga un traseu plin de mister in care sa descopere indicii, sa dezlege enigme, sa gaseasca coduri, iar la final vor primi ca si premiu o scrisoare caligrafiata de mana."
Aceasta a fost a doua vanatoarea de comori organizata la Palatul Culturii din Iasi.