Ofertele „last minute”, preferate de români în acest sezon. Care sunt prețurile pentru o vacanță de Revelion, în străinătate

Ultima actualizare: 28-12-2021 19:57

„Last minute” este cuvântul de ordine când vine vorba de planurile din acest sezon.

 

Românii au învățat, în pandemie, să ia decizii spontane și să profite de ultimul moment. Verifică restricțiile sanitare în vigoare și prognoza meteo și, în funcție de ele, fac rezervarea.

Și pot găsi așa vacanțe la prețuri bune. De Revelion, de exemplu, sunt prețuri cu 30 la sută mai mici decât oferta inițială. Când vine vorba de călătorii în afara țării, economia este de 10 la sută.

Un Boutique Hotel de lângă Brașov a lansat oferta „last minute” de 24 de ore și a vândut jumătate din cele 10 camere disponibile inițial.

Zoltan Prodan, managerul hotelului: „Înseamnă o reducere de 30 la sută față de prețurile normale. În curte avem foc de tabără, ceaun, proțap, o căsuță deschisă cu specialități - dulciuri și băuturi, o să avem muzică live, artificii. Anul acesta mai ales pe ultimul moment au fost rezervările".

Și acest superb apartament din Brașov poate fi închiriat în ultima clipă de un grup de cinci prieteni. Are un design modern și oferă o priveliște de excepție.

Bogdan Jingoi, administrator: „Inițial a fost listat la 3.500 de lei pe noapte, însă având în vedere că ne apropiem foarte mult de perioada de Revelion am luat decizia de a ajunge la 2.800 de lei pe noapte."

Antreprenorii din turism au observat că, cel puțin în ultima vreme, comportamentul românilor s-a schimbat. Dacă în anii de dinaintea pandemiei, Revelionul era rezervat cel mai târziu în septembrie, acum clientul poate veni direct la recepție, în ajunul Anului Nou, să ceară cazare.

Laura Ursu, manager de hotel: „Turistul așteaptă să vadă ce se întâmplă din punct de vedere legislativ, restricțiile, norme de siguranță și de sănătate. Și doar când se simte complet sigur pe ceea ce dorește, și în siguranță, alege o locație."

Regula se aplică inclusiv destinațiilor exotice.

Dacă ești capabil să te hotărăști pe loc și să-ti faci bagajele în 24 de ore, iată cateva oferte cu plecare din 30 decembrie: o săptămână în Hurghada - Egipt, la numai 640 de euro, 6 nopți în Las Palmas - Spania, la 600 de euro și 5 zile în Cipru, pentru mai putin de 500 de euro. Toate, la hoteluri de 4 stele, cu zbor inclus.

Când vorbim de plecările în străinătate, ofertele „last minute” sunt cu cel mult 10 la sută mai mici decât cele obișnuite.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO