"Ne-am săturat de mici". Unde au mers turiştii ca să evite aglomeraţia de 1 Mai


Ultimul update: Joi 02 Mai 2019 11:13
Data publicarii: Joi 02 Mai 2019 10:17
Categorie: Stiri Turism

Sute de turiști din toată țara, care au ales de 1 Mai să descopere cetatea Albă Carolina, s-au bucurat de o călătorie în timp.

Soldații, îmbrăcaţi în uniforme de sărbătoare, au participat la schimbul de gardă, spre încântarea oaspeților, care au imortalizat fiecare moment. După ani de restaurare cu ajutorul fondurilor europene, fortificația atrage acum sute de mii de curioși din toată lumea.

Ceremonialul gărzii cetăţii, un simbol al fortificaţiei Albă Carolina, este un spectacol unic menit să aducă viaţă între zidurile construcţiei vechi de peste trei sute de ani. Soldaţi îmbrăcaţi în uniforme militare din secolul al XVIII-lea au defilat prin cetate, spre deliciul turiştilor.

Impresionaţi de spectacol, vizitatorii au savurat călătoria în timp. „Am vrut să fie altfel, am considerat că mai bine să vadem ceva legat de istorie, ne-am săturat cu tradiţia cu micii, la mare e foarte aglomerat”, spune un turist.

Până în luna octombrie, garda cetăţii va defila zilnic, la ora 12 fără zece minute. Dacă ajungeţi în cetate, nu rataţi catedrala Romano-catolică "Sfântul Mihail", ridicată în secolul al XIII-lea, Catedrala Încoronării, Muzeul Unirii şi Palatul Principilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Investiții mari cu bani europeni în turismul de aventură:
Atacurile din Sri Lanka vor costa până la 1,5 miliarde de dolari sectorul turistic
Satul unde turiştii vin să vadă turnul cu slănini.
VIDEO PROTVPLUS.RO