Reacţia unor francezi invitaţi la 1 Mai cu mici, bere şi muzică populară. "Sunt tradiţii"


Ultimul update: Joi 02 Mai 2019 10:33
Data publicarii: Joi 02 Mai 2019 09:31
Categorie: Stiri Turism

Românii și francezii au dat mâna de 1 Mai și au petrecut într-un peisaj de poveste în Maramureș.Nu au lipsit acordurile franțuzești, îmbinate cu cântece populare de la noi, micii cu muștar și voia bună.

În această bătătura din Tăuţii Măgheruş, barierele lingvistice au dispărut. Localnici îmbrăcaţi în straie populare şi francezi veniţi să viziteze Maramureşul au petrecut împreună Ziua Muncii şi voia bună nu a lipsit din meniu.

În jurul sticlelor cu palincă şi vin, oaspeţii au uitat de griji.

"Pentru noi este fantastic să vedem că toate aceste tradiţii sunt încă vii aici şi se păstrează. E o experienţă extraordinară şi sperăm să mai venim”, spune un turist francez.

Străinii s-au declarat încântaţi de mâncarea românească, au apreciat muzica tradiţională şi bună dispoziţia a românilor. La rândul lor, şi-au răsplătit gazdele cu melodii de pe meleagurile natale.

„Sărbătorim cu un mic şi o bere şi cu toată lumea care este alături de noi. Avem aici şi invitaţi din Franţa care le place ziua muncii a noastră şi a lor şi ne simţim cumva bine, atmosfera ne ajută", spune un localnic.

Mulţi dintre petrecăreţi se vor întoarce joi la muncă, dar vor păstra vii amintirile scrise în aceste zile în Maramureş.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO