Destinațiile exotice în care își planifică românii sărbătorile. Cât costă un sejur de cinci nopți

Ultima actualizare: 17-10-2020 20:32

Într-un context tulbure, mai sunt câţiva aventurieri care îşi fac planuri pentru vacanţă de sărbători. Agenţiile au scos câteva oferte în Turcia, Egipt, Grecia sau Zanzibar, iar pachetele sunt flexibile, adică pot fi anulate fără costuri mari.

Poate şi asta i-a convins pe unii să viseze la un sejur de Crăciun sau Revelion în afara ţării. La puţinele pensiuni deschise în România cererea este dublă față de ofertă.

Începând cu 20 decembrie, câteva avioane cu turişti ar trebui, teoretic, să zboare spre Egipt şi Turcia, în destinaţii precum Hurghada, Sharm el Sheikh şi Antalya.

Un sejur de cinci nopţi costă, în medie, cinci sute de euro. Sunt chartere programate şi în Grecia, către Heraklion şi Creta.

Adică în destinaţii în care românilor le este permis accesul cu un test negativ de COVID. Pariul suprem îl vor face cei care îşi doresc să-şi petreacă Revelionul la soare.

Cristina Vascan, reprezentant agenţie de turism: "Mergem pe un charter destinaţie exotică: în Zanzibar, cursă directă care porneşte undeva în 28 decembrie. Până acum am avut Maldive, Seychelles, Kenya, iată că acum mergem în Zanzibar, nu se cere test covid, tarifele sunt atractive, undeva în 1.400 de euro de persoană."

Oferte sunt şi cu autocarul, tot în Turcia şi Grecia, dar şi în Macedonia. Rămâne de văzut câţi turişti vor apuca se plece cu adevărat în vacanţă.

Chiar dacă pandemia ne aruncă viitorul în incertitudine, 20 la sută dintre vacanţele de Revelion, în străinătate, au fost deja rezervate. 10 la sută chiar în prima săptămână de la lansarea charterelor către Turcia, Grecia sau Egipt. Estimările agenţiilor de turism arată că în jur de 2 mii de români îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în alte ţări. Anul trecut, au fost 10 mii.

Atenţie însă! Nu vă cumpăraţi vacanţă fără o asigurare care să vă permită să vă recuperaţi banii în cazul în care vă îmbolnăviţi de COVID, acasă sau în străinătate. Chiar dacă termenele de plată sunt acum mai flexibile.

Rezervările de Revelion, pentru destinaţiile interne, s-au făcut mult mai devreme decât în 2019. Chiar dacă în acest an, e greu de crezut că în noaptea dintre ani vor exista aceleaşi petreceri şi aceeaşi efervescentă.

Cosmin Vasile, reprezentant agenţie de turism: "Pe intern cererea a fost chiar un pic mai ridicată şi încă pe undeva de la final de august au început să vină solicitările pentru perioada de sărbători."

Indiferent de destinaţia aleasă, cei care se încumetă să plece în vacanţă trebuie să verifice condiţiile de călătorie pe site-ul ministerului Afacerilor Externe, iar pentru România, nu uitaţi că şi la noi restricţiile impuse de pandemie diferă de la un judeţ la altul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO