Locul unde puteți admira laleaua pestriță, floare protejată de lege
Vremea frumoasă ne îndeamnă să ieșim în natură care, în această perioadă, oferă un spectacol fascinant.
Așadar, dacă sunteți în căutarea unor destinații care seamănă cu un colț de rai, unde să vă bucurați de liniște și aer curat, o variantă ar fi un parc din Alba Iulia.
Acolo veți găsi plante aduse de pe toate continentele, iar o plimbare de câteva ore poate fi privită ca o călătorie în jurul lumii.
Pe de altă parte, în Bistrița-Năsăud aveți acum ocazia să vă relaxați printre lalele pestrițe, flori rare, protejate de lege.
Laleaua pestriţă, care trăieşte aproximativ zece zile, este, în această perioadă, vedeta Rezervaţiei din Orheiul Bistriţei. Floarea de şah, aşa cum i se mai spune, creşte în puţine locuri de la noi din ţară, iar curioşii, impresionaţi de plăpândă planta, se înghesuie să o admire şi să o fotografieze.
Floarea este cunoscută pentru petalele în formă de clopot şi parcă de catifea. Turiştii trebuie să ştie că nu au voie să le rupă.
Deşi accesul cu maşini în pădure este strict interzis, aici avem dovada clară ca unii admiratori au ocolit barieră şi au intrat cu automobilele chiar până în acest loc. Acum zeci de lalele sunt puse la pământ. Laleaua pestriţă a fost înscrisă în Cartea Rosie a speciilor aflate în pericol şi este protejată de lege.
Ca un colţ de rai arată şi un parc dendrologic din Alba Iulia, un loc în care puteţi evada din oraşele aglomerate măcar pentru câteva ore. Vizitatorii pot admira peste 1500 de specii de plante aduse din toate colţurile lumii.
Nicolae Pătrănjan - custodele parcului: "Plantele exotice sunt majoritatea din orient, urmează pe locul doi America de Nord şi restul Europei."
Parcul este deschis de marţi până duminică.
Sursa: Pro TV
Etichete: parc, destinatii, bistrita, relaxare, lalele,
Dată publicare:
15-04-2018 08:55