Locul perfect de vacanță pentru a evita aglomeraţia de pe Valea Prahovei
Câteva mii de turişti au petrecut zilele acestea de minune în zona Argeșului. Au vrut să evite aglomeraţia obişnuită de pe Valea Prahovei şi au căutat pace, verdeaţă şi linişte.
Iar în drumeţii, după ce au luat masă lângă ape cristaline, au vizitat barajul Vidraru sau Mănăstirea Curtea de Argeş.
Ca să ajungeţi la Barajul Vidraru, mergeţi până la Curtea de Argeş iar de aici porniţi pe drumul spre judeţul Sibiu. După cel mult o oră, cu maşina, sunteţi la destinaţie.
Aflat între Munții Frunții şi Masivul Ghițu, lacul de acumulare reflecta în el cerul albastru iar pe luciul apei trece din când în când câte un mic vapor plin cu turişti.
Turista: "Ne-am plimbat cu vaporaşul, drumul a fost excelent."
Turista din Polonia: "Este super şi vremea este minunată."
În zonă, cine vrea să admire de sus decorul trebuie neapărat să urece la statuia lui Prometer, denumită şi "Omul de Fier."
Iar dacă vi se face foame, puteţi gusta din porumbul fiert preparat de localnici după o reţetă cu care se laudă că doar ei o ştiu.
Turist: "E noutate, e prea devreme pentru porumb, curiozitatea, ne place."
În apropiere, turiştii pot face o oprire şi Mănăstirea Curtea de Argeş, legată de Legenda Meşterului Manole. Sunt aici mormintele Regilor României, lângă superba biserică, închinată Sfântului Domnitor Neagoe Basarab.
În Argeş, cei amatori să aprindă un grătar, se pot îndrepta spre Arefu, la poalele Cetăţii Poenari - o zonă cu ape cristaline, munţi verzi şi aer curat.
Cine vrea să rămână în zonă peste noapte îşi poate instala un cort sau se poate caza la pensiunile localnicilor ori la hoteluri. O noapte de cazare cu mic de dejun costa între 90 de lei şi 300 de lei.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!