Măsură controversată pentru limitarea aglomerației din Veneția, în vacanța de 1 mai
Scandând „Eliberați Veneția!", zeci de protestatari au îndepărtat barierele instalate pentru a separa localnicii de turiști pe durata vacanței de 1 mai.
Primăria le-a amplasat de teamă că orașul va fi sufocat din nou, din cauza numărului prea mare de vizitatori pe care a încercat să-i dirijeze pe străduțe mai puțin circulate. Numai că venețienii s-au înfuriat, pentru că nu vor puncte de control, ca la intrarea într-un parc de distracție.
Zeci de activiști au îndepărtat barierele de la intrarea pe Podul Calatrava, spre Piazzale Roma, principalul punct de intrare în oraşul lagună, unde se află şi terminalul de autobuze. Ulterior, însă, poliţia a aşezat la loc barierele.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Primarul Luigi Brugnaro a decis instalarea lor în Piazzale Roma, dar şi în faţa gării, într-o încercare de a controla cumva fluxurile de turiști care vin la Veneţia în vacanța prelungită de 1 mai.
Doar localnicii și vizitatorii obișnuiți, aflați în posesia unui card așa-numit Venezia Unică, pot trece prin porțile cu turnichete. Ceilalți sunt direcționați pe străduțe mai puţin aglomerate, adică mai departe de Canal Grande, principala arteră „lichidă" a orașului lagună.
Numai ca protestatarii, conduşi de activistul Tommaso Cacciari, sunt revoltaţi de aceasta măsură care, spun ei, nu este o soluţie pentru problemele cronice ale oraşului.
Tommaso Cacciari, activist social: „Aceste turnichete nu au nimic de-a face cu controlul turismului. Turnichetele te duc cu gândul la intrarea, la modul în care e controlat accesul, într-un parc tematic. Nu poți să restricționezi în acest fel intrarea într-un oraș.”
„Avem nevoie ca oraşul să se dezvolte şi cât mai multe case şi apartamente trebuie să fie locuite de veneţieni, iar autorităţile ar trebui să asigure condiţii pentru asta”, spune Cacciari, cunoscut și pentru protestele împotriva acostării pacheboturilor uriaşe la Veneţia.
Turismul de masă, mulţimile de oameni care se revarsă din marile vase de croazieră, pun în pericol oraşul, insista activistul.
Tensiunile dintre localnici şi turişti au dat în clocot vara trecută, când peste 60.000 de vizitatori au ajuns zilnic în oraşul care are o populaţie de 55.000 de locuitori. Anual, vin în Veneţia peste 30 de milioane de turişti.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!