Nereguli descoperite de inspectorii ANPC pe litoral. Cum erau preparate ciorbele într-un local
În această vacanţă de 1 mai inclusiv inspectorii pentru protecţia consumatorilor au plecat la mare.
Spre nefericirea unora dintre comercianţi pentru că, desigur, echipele de control n-au stat la plajă, ci au pornit să vadă dacă mâncarea destinată turiştilor este gătită într-un mediu curat. Au găsit însă şi bucătarii mizere pe care le-au închis până la remedierea problemelor.
Nu mică le-a fost mirarea inspectorilor când într-un fast food au descoperit că nu există apă curenta. Evident, nu aveau cum să spele nici ustensilele folosite, nici mâinile. Angajaţii au povestit că îşi toarnă unul altuia apă din sticle, dar improvizaţia a dus la închiderea temporară a localului, mai ales că şi spaţiul de lucru a fost considerat mizer.
Nu s-au înţeles nici la un mic local unde se prepară clătite. Pe lângă faptul că inspectorii nu au văzut cu ochi buni şerveţelul folosit pentru ştergerea plitei înainte de fiecare folosire, au găsit un lichid murdar în care erau clătite ustensilele.
Localul a fost închis temporar. La fel şi alte 8 afaceri. Alţii au fost amendaţi pentru practici care pot fi considerate înşelătoare pentru client.
Nelămurirea vine după ce inspectorii ANPC au descoperit, la un local cu autoservire, o reţetă inedită: toate ciorbele aveau la bază o zeamă de legume făcută separat, în care se puneau bucăţi de carne fiartă şi apoi congelată. Deci o ciorbă de burtă de exemplu, nu era tocmai de burtă, ci de legume cu adaos de carne. Şi "ideea" a fost amendată.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: amenzi, restaurante, nereguli, inspectori anpc,
Dată publicare:
01-05-2018 13:22