Locul din România unde vă puteți da cu placa sau plimba cu caiacul
Turiştii care au ajuns în schimb la munte şi au vrut să se simtă.. ca la mare au căutat lacurile special amenajate pentru ei.
Unii s-au dat cu placă pe apă ori s-au plimbat cu caiacul, alţii doar s-au bucurat de soare.
Pe un iaz din Hărman, judeţul Braşov, iubitorii sporturilor de iarnă au trecut acum, la 30 de grade Celsius, la... placa de vară. Adică un wakeboard care seamănă cu snowboardul şi au făcut tot felul de acrobaţii în aer, deasupra apei.
Pentru 10 minute, cu echipament inclus, o persoană plăteşte 40 de lei. Familiile cu copii prefera în schimb caiacul, care costă 20 de lei, pentru o jumătate de oră.
Bărbat: "Mergem la o tură cu caiacul pe iaz, ne simţim bine"
Reporter: "Vă aduce aminte de mare?"
Bărbat: "Da, dar e mult mai linişte aici şi plăcut."
Dacă nu vreţi să intraţi în apă puteţi opta pentru paddle board. Este foarte uşor de manevrat, puteţi sta în picioare sau ca să fie şi mai rexant vă puteţi aşeza pe el.
Pe marginea lacului, unii turişti s-au răcorit cu.. prosecco.
Pe malul unui alt lac din Hărman, turiştii s-au înfruptat cu peşte proaspăt. În meniu au găsit pastă şi saramura de peşte, salata de icre, crab la cuptor cu capere şi păstrăv în fulgi de porumb.
Turist: "Un loc pitoresc ce ne aduce aminte de bunici. Numai pentru peşte venim, am încercat şi crab şi păstrăv cu cartofi făcuţi cu rozmarin, vin bun şi icrele nemaipomenite."
Şi în Cluj oamenii caută modalităţi de relaxare în aer liber. Pe lacul Tarnița, turiştii se plimbă cu bărci cu vele, canoe sau placi pentru windsurfing.
Pe ponton, se ţin şi petreceri, în timpul zilei. Încap 20 de persoane, şi toată distracţia costă aproximativ o mie de lei.