Locul din Romania in care turismul de masa nu a patruns, iar pomana porcului tine zile-n sir. "Toata lumea mananca si bea"
Tinutul Vulcanilor, zona aflata la granita dintre judetele Harghita si Covasna este un loc salbatic unde turismul de masa nu a patruns inca.
Asadar, locul ideal pentru cei care vor sa auda doar zgomotul vantului la ferestre si al pasilor pe zapada inghetata! In cazul in care ajungeti pana acolo, asigurati-va ca sunteti flamanzi. Gospodarii va asteapta la o pomana a porcului intinsa pe mai multe zile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Localnic: "Avem carnat secuiesc, jumari, slanina secuiasca, rulada de porc, aici umpluta cu carnati, dincolo cu piept de porc, ardei iute si pofta buna!"
Daca vor sa manance pe saturate oaspetii sunt pusi la munca.
Localnic, in timp ce parleste porcul, ii explica unui turist: "Trebuie sa ai grija sa nu crape pielea, uite, ca acolo."
Cine intra in maratonul "Mananci si bei pana cand tine porcul" afla de la bun inceput la ce se inhama.
Norbert Wolfgang Gassner, reprezentant asociatie: "Toata lumea mananca si bea cat tine burta, porcul, tot ce vrea el. Dupa ce se termina programul, tot ce ramane din porc impachetam si turistii il duc acasa."
Cei care vor o pauza intre degustari ii pot ruga pe localnici sa le prezinte zona. Satele din jurul statiunii Tusnad si a lacului Sfanta Ana sunt superbe.
Szocs Lehel: "Avem cinci cai din rasa Lipitan, cu ei concurez cu trasura, cu caii putem sa mergem in plimbari cu sania. Daca nu avem zapada, mergem cu caruta sau avem si o trasura."
Din fericire oamenii locului au stiut sa-si pastreze casele in stilul lor original, asa ca daca veniti aici in zona va veti putea bucura de caldura unui camin cu adevarat traditional.
Localnic: "Acesta anexa era folosita pe timp de vara ca si o cladire utilitara."
Turist: "Bucatarie de vara, nu?"
Localnic: "Da, bucatarie de vara, asa e si denumirea. Aici aveau un cuptor unde faceau paine."
Trei zile de cazare cu mese si plimbari incluse costa in jur de 400 de lei de persoana.
Sursa: Pro TV
Etichete: turism, covasna, Harghita, preparate traditionale, travel, jumari, pomana porcului,
Dată publicare:
14-12-2016 19:12