Liftul de 3 milioane de euro din Rasnov s-a blocat chiar in ziua inaugurarii. Dupa cat timp a repornit ascensorul

Dată publicare: 03-07-2015 18:25
Dată actualizare: 06-07-2015 07:12


lift rasnov

Turistii care viziteaza cetatea Rasnov pot urca si cu un ascensor mai putin obisnuit, pe plan inclinat. Proaspat inaugurat, liftul i-a cucerit imediat pe vizitatorii care vineri, in prima zi, s-au putut plimba gratuit.

Interesul starnit a fost atat de mare incat ascensorul s-a blocat dupa primele curse pentru ca, in cabina, au urcat prea multe persoane. Din fericire, sistemul a fost repornit in aproximativ 20 de minute.

Ascensorul urca din centrul orasului Rasnov pana la cetate pe o sina lunga de 165 de metri, pe sistemul cremaliera. Pe timpul calatoriei, care dureaza 50 de secunde, turistii se pot bucura din plin de panorama statiunii.

Ascensorul a costat aproximativ 3 milioane de euro si poate sa transporte pana la cetate 650 de persoane in fiecare zi.

Primarul spera ca astfel turistii, care pana acum vizitau doar cetatea, vor ajunge si in centrul statiunii care trece si ea prin reparatii ample.

Adrian Vestea, primarul orasului Rasnov: "Pentru ca turistul sa nu mai stea cu ochii pe ceas si sa plece spre alta destinatie, ne-am gandit sa-i ratacim pe la noi prin oras si sa facem in asa fel incat banii pe care ii au pentru concediu sa-i lase in comunitatea noastra."

Anul trecut Cetatea Rasnov a fost vizitata de 250 de mii de persoane, fiind unul dintre cele mai cautate monumente din tara dupa Castelul Bran si Peles. La Rasnov, turistii spun ca au gasit adevarata viata medievala.

Bogdan, cavaler de Rasnov: "E e metoda medievala de relaxare, daca va imaginati acolo persoana potrivita, nu prea aveti cum sa ratati".

Rasnovul a devenit in ultimii ani o statiune. Aici a fost inaugurat de curand si un parc de dinozauri in marime naturala si a fost amenajata si cea mai moderna pestera vizitabila din Romania.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO