Dino Parc, primul parc de dinozauri din Romania, o investitie de 5 mil. de euro. Cat costa un bilet si care sunt atractiile

12-06-2015 19:23


46 de reptile preistorice, in marime naturala, s-au ascuns intr-o padure din Rasnov din care nu lipsesc vulcanii si in care au loc cutremure.

Este vorba despre un parc tematic care a costat 5 milioane de euro realizat in mare parte din fonduri europene. Peste o mie de oameni au vrut sa vada cu ochii lor grozavia.

Exponatele respecta cele mai noi descoperiri in domeniul paleontologiei. Unele exmplare au costat chiar si 100.000 de euro.

Robert Elekes, corespondent PROTV: "Evident ca vedeta parcului este acest Tiranosaurus Rex in marime naturala. Cel mai temut carnivor al acelor vremuri are peste 13 metri lungime iar gura lui ma putea inghiti cu usurinta"

T-Rexul nu este insa cel mai mare exponat. Il depaseste un ierbivor dublu ca dimensiune. O ruda mai mica a lui a trait si pe teritoriul tarii noastre iar la Hateg i s-a gasit chiar scheletul.

Cristian Ciobanu, geograf: "Diplodocusul din Dinoparcul Rasnov este cel mai mare exponat, este un ierbivor si printre cele mai cunoscuti dinozauri. Si la noi tot un dinozaur de acest gen era cel mai mare, Magherozaurus Dacus".

Pe langa zecile de reptile uriase care pandesc printre copaci, vizitatorii dau si peste alte curiozitati: un vulcan in miniatura si o terasa care simuleaza un cutremur.

In parc, vizitatorii mai gasesc locuri de joaca si trasee de catarare, ateliere distractive, un restaurant si un cinematograf, toate pe tema dinozaurilor.

Adrian Apostu, managerul proiectului: "Investitia este de 5 milioane de euro cu tot cu TVA, 70% finantata cu fonduri europene, avem o suprafata de 1,6 hectare si 46 de exponate in marime naturala"

Intrarea costa 28 de lei pentru adulti si 22 de lei pentru copii. Grupurile organizate beneficiaza de reduceri.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO