Investitiile de milioane de euro au transformat salinele in adevarate oaze de relaxare. 500.000 de turisti vin aici anual

14-01-2016 18:19


Sute de mii de turisti viziteaza in fiecare an salinele din Romania, renumite in intreaga lume. Praid sau Turda, aceste adevarate minunatii ale naturii au cel mai mare succes.

Autoritatile au intuit potentialul acestor locuri si au reinvestit profitul in centre SPA de milioane de euro.

500.000 de turisti au fost doar anul trecut in salina. Un numar record - spun administratorii care au inaugurat acum, in centrul orasului Turda, un centru SPA, plin mai mereu.

Turist: "Imi place si o sa mai venim. E o treaba foarte buna, ma bucur ca s-a facut."

Turista: "Ne-am luat bilet pentru toata ziua. Apa este buna, curata, ne place, o sa mai venim."

SPA-ul are sala de fitness, jacuzzi, saune si piscine. Pana acum s-au investit 1,5 milioane de euro.

Simona Baciu, director general Salina Turda: "S-a reinvestit pana in prezent in centru SPA, acum in hotel si cel din anul 2015 in baza de tratament si finalizarea hotelului. Centru SPA, fiind nou si realizat la standarde de calitate, genereaza un feedback pozitiv."

In judetul Harghita, la Toplita, primaria a investit din bugetul propriu 1 milion de euro intr-un SPA de 400 de metri patrati.

Gabriela Hosu, ghid: "Fluxul de turisti este destul de mare, sunt zile in care vin si peste 400 de persoane, de obicei turistii care vin de la partia Toplita, vin si beneficiaza de serviciile centrului wellness."

Turist: "Noi venim de doua ori pe saptamna. Pentru noi pensionarii e bine, asa ne petrecem timpul."

Turista: "Apa este foarte buna, inotam 2-3 ore, mergem la sauna, ne simtim foarte bine."

Faptul ca in zona s-a investit si in infrastructura le-a dat idei si unor oameni de afaceri care au deschis aici hoteluri.

Si la Praid primaria a profitat de faptul ca sute de mii de turisti viziteaza salina in fiecare an. Astfel, 3 milioane de euro, bani de la Ministerul Turismului, au ajuns intr-un centru de relaxare, ca sa sporeasca atractiile zonei.

VIDEO PROTVPLUS.RO