In creierii Muntilor Apuseni se afla o minune a naturii. Poiana Narciselor se intinde pe 5 hectare, formand un covor magnific
Cine are cateva zile libere, poate sa viziteze o bucata din Romania frumoasa, compusa din Poiana Narciselor din Apuseni si rezervatia de bujori de stepa de la Zau de Campie din Mures.
Va gasi doua locuri superbe, pline de flori delicate si parfumate, care se deschid in bataia soarelui o data pe an.
La peste 1200 de metri altitudine, in creierii Muntilor Apuseni, la Negrileasa, se afla o minune a naturii: una dintre celebrele poiene ale narciselor din Romania. Aici, pe culmile inalte si intinse pe cinci hectare, florile, intens parfumate, formeaza un covor alb, magnific. Nu-i de mirare ca, in aceasta perioada, locul este plin de turisti. Rezervatia, unica in Romania, i-a cucerit pe toti cei care au ajuns pana la ea si-au admirat-o.
Alegeri 2024
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Turista: "Anul acesta am venit sa fac poze la narcise sa le arat si altora care vor sa vina."
Autoritatile spun ca vor sa promoveze poiana ca obiectiv turistic si vor investi in infrastructura si locuri de cazare.
Dorina Marian, localnica: "La noi vin turisti din toata lumea in luna mai, infloresc si sunt foarte multi straini."
Mergem apoi in Mures, la Zau de Câmpie, unde o mare de culori inunda verdele crud al ierbii: celebrii bujori de campie, de un rosu sangeriu.
Rezervatia are 3,5 hectare si este unica in Europa. Cei 70.000 de bujori au inflorit cu trei saptamani mai tarziu, fata de anul trecut, din cauza frigului. Zilnic, zeci de specialisti, dar si iubitori de flori, vin sa admire privestea.
Helga, vizitator: "E mereu la fel de frumos, pentru ca oamenii de aici fac o treaba foarte buna, incercand sa mentina rezervatia si mai ales sa creasca numarul de bujori si au grija de e. E o valoare imensa, un bujor de stepa in arcul carpatic, aici e singurul loc unde se gaseste."
Specialistii spun ca bujorii de campie au aparut in aceasta zona in urma cu 10.000 de ani, in perioada postglaciara. Provin din stepele din Rusia si Ucraina si nisipurile miscatoare din fosta Iugoslavie.
Sursa: Pro TV
Etichete: turism, turisti, apuseni, flori, bujori, poiana narciselor,
Dată publicare:
10-05-2015 18:38