Impresia mai multor bloggerițe străine după ce au vizitat Bucureștiul

Ultima actualizare: 24-05-2019 20:05

''Bucurestiul este un oraş cam aglomerat şi ar putea arăta mult mai bine, dar are multe clădiri cu arhitectură impresionantă şi oamenii sunt foarte primitori''.

La aceste concluzii, au ajuns 17 bloggerițe din Europa, aflate în vizită aici. Părerile lor despre ţara noastră vor ajunge la sutele de mii de oameni care le urmăresc activitatea în mediul online.

Dintr-un tramvai privat, amenajat în stil vintage, 17 bloggerițe din Europa privesc fascinate capitala României. Sunt pentru prima dată la noi, ascultă cu atenţie poveştile despre Bucureşti spuse de ghid, zâmbesc şi fac poze.

"Foarte interesant mix-ul dintre diferitele arhitecturi, clădiri frumoase, am văzut diferitele influenţe pe care le aveţi de care nu ştiam şi e foarte interesant. Suntem norocoşi că ne-am putut plimba în oraş pentru că nu e foarte mare şi poţi să vezi mult din el la pas."

Robin Martens are 27 de ani şi este din Olanda, iar de 3 zile îşi încântă cu imagini de la noi cei peste 190.000 de urmăritori de pe Instagram. A observat însă şi lucrurile mai puţin bune.

Robin Martens: "Toată lumea parchează pe străzi, în Olanda nimeni nu face asta, parchează numai în parcări. este un oraş foarte aglomerat, mult trafic, multă lume, toată lumea traversează peste tot."

Cu aceeaşi impresie a rămas şi Fatime, o bloggeriță din Viena. Povesteşte că a luat un TAXI şi a pierdut enorm în trafic.

Fatime Zahrl: "Poate mai multe metrouri ar fi soluţia ca să poţi să ajungi unde vrei mai repede. Aş pune mai mulţi bani în reconstruirea clădirilor pentru că multe arată ca şi cum ar fi ruinate, dar sunt şi frumoase şi ar fi bine să luaţi mai mulţi bani de la UE să le reconstruiţi. Cred că ceea ce face diferenţa cu adevărat sunt oamenii, pentru că nu există multe capitale cu oameni primitori."

Pe de altă parte, marile companii din străinătate aleg Bucureştiul ca destinaţie pentru diverse evenimente în cadrul cărora aduc străini. Asta şi pentru că este un oraş ieftin şi sigur.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, peste 2.700.000 de turişti străini au ajuns la noi anul trecut, mai mulţi cu aproximativ 26.000 faţă de 2017, iar cel mai vizitat oraş a fost Bucureştiul.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO