Frumoasa Bucovina este si in acest an cautata de turisti. Cat costa 5 zile cu masa si cazare, pentru o familie cu 2 copii
Taramul magic al Bucovinei este si in acest an cautat de turisti. Proprietarii de pensiuni le-au pregatit pachete cu mancare, pe saturate, ca la all inclusive.
Mesele imbelsugate, atelierele de incondeiat oua, balurile traditionale si vechea Mocanita sunt garantii pentru o vacanta reusita. De indata ce trecem Pasul Tihuta, intram in frumoasa Bucovina.
Zapada de pe piscuri scapara argint in bataia soarelui, iar linistea domneste peste tot. La Pojorata, pensiunile se pregatesc sa-si primeasca oaspetii. Bucatele scoase din cuptor miros dumnezeieste.
Multi turisti si-au facut rezervari de anul trecut. 3000 de lei plateste o familie cu doi copii, pentru 5 zile, cu mese incarcate de bunatatati, dar si activitati in aer liber.
Daniel Zdob, proprietar pensiune: "Un mic atelier de oua incondeiate, participarea oaspetilor la slujba de Inviere, sfintitul cosului, masa festiva din duminica Pastelui si o petrecere traditionala de la noi din sat."
Turistii sunt asteptati si la 30 de km distanta, in Moldovita, unde trenul vrajit - Mocanita - va circula de cate ori va fi nevoie pe zi, pentru ca toata lumea sa admire peisajul.
Plimbarea cu locomotiva cu aburi dureaza aproximativ 3 ore, iar oprirea se face in satul Argel.
David vine din Belgia ca sa vada minunile locului: "Fac poze cu trenuri in Romania si in special cu Mocanita. E minunat. Am vizitat mai multe mocanite in Romania, dar aceasta este mult mai speciala, pentru ca este langa drum si sunt case traditionale langa drum si ies poze foarte frumoase. Cei care nu au fost aici ar trebui sa vina aici cat mai repede pentru ca este autentic totul."
Ioan Popescu, mecanic locomotiva: "Foarte aglomerat, foarte aglomerat, cred ca nu avem vagoane cate solicitari avem pana acum."
La finalul plimbarii, turistii pot vizita si Manastirea Moldovita, una dintre cele mai vechi asezari calugaresti, inscrisa in patrimoniul UNESCO si ocrotita de marii domnitori ai Moldovei.
Si tot in localitatea Moldovita puteti admira un muzeu al oualor incondeiate.
Traian Condrea, administrator muzeu: "La noi, turistii se dubleaza in fiecare an, este enorm de mult, si nu se dubleaza de la 500 la 100 ci de la 10.000 la 20.000. In acest muzeu anul trecut au trecut 20.000."
Pe langa cele pictate in stilul bucovinean sunt expuse si oua impodobite prin diferite metode, din 57 de tari.
Sursa: Pro TV
Etichete: turism, paste, bucovina, pasul tihuta, mocanita,
Dată publicare:
11-04-2017 18:30