Românii aleg tot mai mult turismul balnear cu familia. Cu cât au crescut vânzările în 2017

×
Codul embed a fost copiat

Dacă turismul balnear era asociat în trecut cu vârsta a treia, acum tot mai multe familii cu copii merg în astfel de locuri.

Hotelierii au investit masiv în zonele de relaxare şi distracţie, astfel ca turiştii de toate vârstele nu au timp să se plictisească.

Iar cererile pentru vacanţe în stațiuni balneo-termale au dus la vânzări mai mari cu 20% în 2017, faţă de anul trecut.

Staţiunile balneoclimaterice s-au modernizat şi au parcuri acvatice, bazine termale şi centre SPA. Iar turiştii sunt încântaţi că toate aceste facilităţi sunt într-un singur loc.

În judeţul Covasna, de exemplu, hotelierii şi-au dat seama că e rost de profit şi au investit în această direcţie: cât mai multe servicii integrate.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Toate hotelurile din Covasna au baze de tratament, însă în ultimii ani au apărut din ce în ce mai multe astfel de centre de agrement care se adresează tocmai turiştilor tineri şi foarte activi.

Cele mai căutate staţiuni sunt Băile Felix, Herculane, Sovata, Covasna, Vatra Dornei, Călimăneşti-Căciulata sau Băile Olăneşti.

Godra Arpad, reprezentant hotel staţiunea Sovata> "Piaţa se mişcă spre servicii cu mai multe facilităţi în perioada de vară avem mai mulţi familişti din România cu cel puţin un copil."

Dacă în anii trecuţi în aceste staţiuni veneau de regulă persoane de vârsta a treia pentru diverse tratamente, acum găsim multe familii cu copii. Cei mici vor locuri de joacă, în timp ce adulţii, centre de relaxare.

Vârsta medie a celor care vizitează astfel staţiuni a scăzut de la 70-80 de ani, la 45-50 de ani, spun cei din industria turismului.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
A închiriat un apartament şi a făcut pagube de 10.000 de euro
A închiriat un apartament şi a făcut pagube de 10.000 de euro

Proprietara unei garsoniere din Paris a avut şoc după ce a închiriat locuinţa sa unui turist canadian.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.