"Drumul fructelor", traseul care strabate 18 localitati din Prahova. Turistii sunt invatati cum sa prepare tuica si dulceturi
Frumusetea livezilor pline cu pomi fructiferi de toate soiurile, dar si dealurile cu vita de vie atrag tot mai multi turisti in nordul judetului Prahova.
Ei sunt invitati la plimbare pe "Drumul fructelor", un traseu care le ofera ocazia sa culeaga fructe sau sa vada cum sunt pregatite tuica, dulceata sau vinul.
Turistii care viziteaza "Drumul fructelor" sunt poftiti sa guste dulceturile facute din ciresele, nucile sau merele delicioase, culese din livezile aflate in zona.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Traseul strabate 18 localitati din nordul judetului Prahova. Incepe din Adunati si leaga Breaza, Cornu si Campina de Slanic Prahova si Valeni de Munte, apoi continua pana in estul judetului. Turistii se pot caza in casele oamenilor sau in cele 28 de pensiuni si hoteluri de pe traseu.
In afara de culesul fructelor, oaspetii pot participa si la prepararea vinului sau tuicii. Iar cei pasionati de calarit pot pleca intr-o aventura calare pe dealurile verzi si prin livezile viu colorate.
"Este o experienta minunata. In primul rand interactionezi cu animalul, mai ales pentru cei carora le plac caii si e si un exercitiu fizic, iar traseele sunt minuntate, poti sa vezi animale salbatice, am vazut vulpe intr-o zi", a spus, incantata, Catinca.
O ora de calarit costa 50 de lei, iar o zi intreaga, 150 de lei. Si dupa o plimbare relaxanta prin aerul curat, turistii sunt asteptati la masa cu bunatati pregatite dupa retete traditionale, gatite cu ingrediente proaspete.
"Avem de la ciorbite calde, la supa de gaina cu taitei de casa, pui la ceaun cu mamaliguta si usturoi, tort de mere", a spus Mihaela Stanciu, proprietara unei pensiuni.
Pe langa frumusetea peisajelor, oaspetii pot vizita si bisericile vechi din anul 1700. Tarifele la cazare sunt mai mici decat in statiunile consacrate de la munte, asa ca nu este de mirare ca zona atrage tot mai multi turisti si din tara, dar si din strainatate.