Cum iti recuperezi banii daca iti platesti vacanta cu mult timp inainte, dar nu mai poti pleca
Fortati de viata sa fie cat mai chibzuiti, romanii au inceput sa inteleaga ca ies mult mai ieftin daca isi achita vacanta cu mult timp inainte. Cu toate acestea, dincolo de avantajul unui pret bun, pot aparea si o serie de neplaceri.
Pentru aceste situatii nedorite este bine sa stiti ca asiguratorii va despagubesc, macar partial, daca nu in totalitate.
O doamna a ratat anul trecut o vacanta de sase zile in statiunea Santorini, pentru care platise 2500 de euro cu trei luni si jumatate inainte. Din nefericire, chiar inainte de plecare a trebui sa renunte la tot, pentru ca i s-au furat actele si nu a putut sa le refaca atat de repede.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
O astfel de situatie este imposibil de prevazut.
Conceptul de early booking este foarte cunoscut si in Romania datorita discounturilor pe care le ofera, dar riscul de a nu putea efectua calatoria creste din cauza intervalului de timp mare din momentul cumpararii pachetului se servici si inceputul calatoriei.
Ca sa nu riscati niste bani stransi cu mare greutate, aveti posibilitatea sa incheiati asigurari, in baza carora veti fi despagubit daca:
- "ati primit un preaviz la locul de munca, v-ati imbolnavit sau ati suferit un accident, ati pierdut o ruda apropiata, vi s-a spart locuinta sau s-a produs un incendiu ori v-ati pierdut actele."
Acest tip de polita se numeste "storno" si poate fi solicitata abia dupa ce achitati concediul. Se calculeaza in functie de numarul de zile petrecute in strainatate si de valoarea pachetului. Teoretic puteti sa dati 0,5% din costul total sau o suma fixa.
Inainte insa de orice, cititi bine contractul. Fiecare societate are propriile clauze, iar unele pot ascunde capcane.
Sursa: Pro TV
Etichete: concedii, turism, rezervari, despagubiri, early booking,
Dată publicare:
13-06-2011 17:21