România este plină de locuri minunate. Totul este să le cauți și să-ți placă să stai cât mai mult în natură.  

La găsiți în preajma marilor orașe, însă trebuie să știți că, la sfârșit de săptămână, sunt asaltate de adulți și de copii dornici să fugă măcar câteva ore de agitație și zgomot.

În ultimii doi ani, în care s-au rărit mult călătoriile pe distanțe lungi, au apărut și nenumărate pensiuni agroturistice izolate, construite în special la deal și la munte.

Luna și Zâna trăiesc la o fermă din județul Dâmbovița. Sunt atente la trecători și cu greu reziști să nu le alinți. Zilnic sunt înhămate la trăsură și plimbă o grămadă de copii prin ogradă.

Luna si Zâna își împart universul cu o mulțime de cai, ponei, văcuțe, căprițe, iepuri și păsări. Aici, copiii veniți de la oraș sunt încurajați să hrănească animalele și să aibă grijă de ele.
Un bilet de intrare costă 15 lei.

Peste 600 de pensiuni agroturistice, inaugurate în ultimii doi ani

Ferma și-a deschis porțile de aproximativ un an și pune la dispoziția turiștilor spații generoase de relaxare. De altfel, astfel de zone s-au dezvoltat mult în pandemie.

Potrivit datelor INS, în ultimii doi ani au fost inaugurate pentru 600 de pensiuni agroturistice.

Dana Zaharia, administratorul fermei: ”Ideea a venit tocmai din nevoia de a crea un spațiu pentru cei care sunt crescuți la bloc, pentru copiii care vor să cunoască animele sau viața la țară, altfel decât ar fi prezentată într-o carte sau desen animat și pentru a face ceva și pentru părinții care îi însoțesc, să fie altceva decât într-un parc, unde trebuie să stai cu ochii pe copil, să îl supraveghezi”.

Un colț de rai găsiți și în județul Giugiu. Sunt trei hectare de verdeață, iar resortul are 13 bungalow-uri, dar și camere standard de odihnă. Prin grădina plină de flori, păunii se arată în toată splendoarea.

Sunt două lacuri puse la dispoziția turiștilor, unul pentru pasionații de pescuit, iar altul pentru înot. Aici sunt așteptați copii de toate vârstele să se bucure printre nuferi de apă, care este curățată prin filtre speciale și schimbată o dată pe an.

Accesul în complex se face pe baza unei rezervări, iar biletul de intrare este de 50 de lei de persoană.

Acces liber la relaxare, în moșia de la Corbeanca

De regulă, aici ajung cei care vor să fugă de larma orașelor, însă periodic sunt organizate și teambuilding-uri pentru companii.

Maria Ioniță, administrator: ”Prețurile pornesc de la 95 de euro de persoană pe noapte cu demi-pensiune și ajung la 125 de euro pe noapte cu demipensiune și acces la facilități”.

Peste 500 de persoane merg să se bucure de natură și la Corbeanca. Atmosfera de la această moșie este una de festival – cu multe baruri, bucătării, locuri de joacă, iar seara sunt organizate concerte.

Roxana Olaru, managerul moșiei: ”Sunt 10.000 de metri pătrați de iarbă verde, copiii pot să zburde, să se joace, de la batminton la fotbal, să alerge, suntem pe malul unui lac. Oamenii sunt dornici de evadare, dar sunt dornici de evadare în spații largi, încă persistă teama și nu își dorește nimeni să fie foarte aproape de altcineva”.

Accesul este liber, însă trebuie să vă faceți o rezervare.