A început ”marea relaxare” a restricțiilor în Marea Britanie. Tinerii au ”rupt” cluburile

Dată publicare: 19-07-2021 07:39
Dată actualizare: 19-07-2021 19:52


De luni, 19 iulie, a început "marea relaxare" în Regatul Unit. Evenimentul a fost anunţat în urmă cu o săptămână de Guvernul britanic.

Asta înseamnă că masca de protecţie şi distanţarea nu mai sunt obligatorii, dar sunt recomandate în mijloacele de transport în comun și în alte locuri aglomerate, având în vedere că s-a înregistrat un nou val de Covid în Regat, provocat de varianta Delta.

Reguli speciale sunt în cluburi, unde au acces doar cei vaccinați. Cât despre munca de birou, premierul Boris Johnson a anunțat că revenirea se va face treptat.

Pericole sunt la tot pasul. Şeful Executivului şi ministrul de Finanţe sunt de duminică în izolare, după ce au intrat în contact cu ministrul britanic al Sănătăţii, confirmat cu COVID.

Tinerii au ”rupt” cluburile din UK în prima noapte de relaxare a restricțiilor

 

Nu a fost chiar Revelionul, dar cu siguranță a existat o vibrație similară, pe măsură ce ceasul s-a apropiat de miezul nopții, în noaptea de duminică spre luni, scriu cei de la publicația britanică Metro.

 

În cluburile de noapte din Anglia, oamenii au stat răbdători și au așteptat până când când au avut voie să se ridice de la masă în mod legal și să danseze unul cu altul, pentru prima dată în ultimele 16 luni.

Lumea s-a îngrămădit în cluburi precum Fabric (Londra) și Pryzm (Bristol) fără să mai țină cont de distanțele sociale.

 

Potrivit Associated Press, tinerii spun că se bucură de aceste relaxări, însă le este teamă că se va reveni la lockdown.

Katie Lynch: "Bineînțeles că mă simt ușurată că lucrurile revin la normal. Chiar se simte așa, dar este încă puțin îngrijorător."

Dylan Evans: „Eu încă nu simt că este real.”

Katie Lynch: „E ca și cum ne vor pune înapoi într-un blocaj?”

Dylan Evans: „Tocmai de asta mă îngrijorează faptul că ne vom întoarce în lockdown după asta”.

 

În schimb, administratorii cluburilor britanice promit că vor fi în continuare precauți.

Tristan Moffat, administratoral clubului londonez The Piano Works: ”Este pentru prima dată când oamenii se pot ridica și cânta. Evident, vom fi în continuare precauți și vom cere în continuare personalului nostru să poarte măști și să se protejeze, dar sunt foarte sigur că personalul nostru va fi alături de clienți pe ringul de dans și se va distra foarte bine. Tăiem o panglică, vom avea confetti peste tot în loc. Suntem gata să facem petrecerea anului."

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO