Cele mai ieftine zboruri pentru vacanța de Revelion 2024

revelion 2024 zbor
Shutterstock

Finalul anului se apropie cu pași repezi și românii încep să își pună eterna întrebare care apare an de an: Unde facem Revelionul?  

Dacă mulți se îndreaptă spre cabane la munte, restaurante sau cluburi, alții se uită de bilete de avion pentru a petrece noaptea dintre ani într-o atmosferă cu totul specială, departe de România. Deși poate părea că asta implică multe costuri, realitatea este că găsești vacanțe ieftine de Revelion 2024, dacă aplici câteva trucuri și îți alegi cu grijă destinația.

Vacanța de Revelion 2024 poate fi ieftină

Există câteva trucuri pe care să le pui în aplicare dacă vrei o vacanță de Revelion ieftină. Acestea nu se aplică doar pentru vacanța de Revelion 2024, ci pentru toate concediile pe care vrei să le petreci la final de an departe de țară.

Vacanța de Revelion nu trebuie să fie scumpă, plină de opulență sau doar pentru cei bogați.

Ceea ce majoritatea oamenilor probabil nu știu despre cumpărarea biletelor de avion online (și de fapt a oricărui lucru) este că în zilele noastre, companiile pot urmări activitatea ta de căutare online, în încercarea de a înțelege nevoile clienților.

Citește și
mița biciclista
Casa faimoasei Mița Biciclista, vedeta unui spectacol de lumini. Istoria proprietății primită cadou de Maria Mihăescu
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Ceea ce s-ar putea să nu știi este că acest lucru afectează și prețul produsului pe care încerci să-l cumperi online, în funcție de frecvența căutărilor tale online.

La fel se întâmplă și în cazul biletelor de avion. În momentul în care compania aeriană descoperă că tu cauți în mod regulat bilete de avion către o destinație specifică, pe baza cookie-urilor din browserul tău, ea își poate crește prețul biletului pentru tine, avertizându-te să faci o rezervare timpurie a biletului de avion - ca parte a strategiei lor de marketing.

Ca să nu pici în această capcană, poți face căutarea ta secretă sau ascunsă, blocând oportunitatea companiei de a te urmări și, prin urmare, de a nu-ți mai crește prețurile, permițându-ți să vezi cele mai mici prețuri ale biletelor de avion.

Poți face acest lucru intrând în mod incognito (secret) sau privat de fiecare dată când cauți online biletul tău de avion.

Există mai multe motoare de căutare care permit oamenilor să caute bilete de avion disponibile în întreaga lume, dar doar câteva pot fi considerate o alegere bună, în special atunci când cauți zboruri la prețuri mici.

Acest lucru se datorează faptului că unele dintre aceste motoare sau site-uri existente, tind să prezinte prețuri crescute ale biletelor de avion, deoarece doresc să-și ia cota parte din vânzarea biletelor de la companiile aeriene.

Găsește ziua cea mai ieftină de zbor. Nimeni nu poate prezice sau presupune care este ziua sau data cea mai ieftină pentru a zbura către destinația aleasă.

Ceea ce poți face și de ce poți fi sigur este să verifici prețurile biletelor pentru o lună întreagă sau pentru un interval mai lung de timp pentru a putea compara prețurile zborurilor în diferite date și a vedea care este ziua cea mai ieftină pentru călătoria ta.

Un alt mod de a reduce cheltuielile cu zborul tău este să descoperi care este țara cea mai ieftină pentru a zbura înainte de a ajunge la destinația ta dorită.

Prin urmare, în loc să călătorești direct către destinație cu un singur bilet, poți rezerva un singur bilet către țara cea mai ieftină din Europa, iar când ajungi acolo poți obține un zbor cu transportatori cu buget redus sau bilete de avion ieftine către destinația ta, tot în Europa.

Alternativ, poți folosi și alte mijloace de transport mai ieftine, cum ar fi trenul sau feribotul, pentru a călători spre destinația ta în Europa, în loc de al doilea avion.

Un alt truc este să nu te mai uiți la hoteluri. Dacă vrei o vacanță ieftină de Revelion, evită hotelurile, mai ales pe cele de peste 3 stele. Ele vor avea pachete care par avantajoase, însă vei ajunge să cheltui o avere.

În schimb, uită-te după hosteluri și moteluri curate, amplasate în zone bune, care au baie proprie sau chiar Airbnb pentru a vedea apartamente sau case.

Adesea, oamenii pleacă în vacanță de sărbători, așa că decât să își lase casele goale, preferă să le închirieze turiștilor. Vei obține prețuri bune, locații grozave și posibilitatea de a îți găti propriile mese, dacă ai un buget restrâns.

Apropo de buget restrâns, vacanța de Revelion nu înseamnă că trebuie să cheltui o mulțime de bani. Sunt extrem de multe activități pe care le poți face gratuit în orice oraș european de sărbători. Multe capitale au petreceri în aer liber de Revelion, târguri de Crăciun cu intrare liberă, spectacole și activități în centru pentru care nu ai nevoie să plătești nimic.

Un alt truc este să îți gătești acasă măcar 2 dintre cele 3 mese pe zi, dacă le iei. Micul dejun și cina pot fi servite acasă cu produse locale de la supermarket, în timp ce prânzul poate fi răsfățul tău zilnic într-un restaurant drăguț cu preparate tradiționale.

Destinații cu zboruri ieftine în perioada Anului Nou 2024

Cu prețurile la energie, alimente și servicii în creștere continuă, mulți se confruntă cu faptul că nu mai au un buget atât de mare pentru micile plăceri ale vieții, cum ar fi o vacanță.

Totuși, dacă nu vrei să stai acasă de Revelion, există multe opțiuni la prețuri acceptabile, inclusiv în afara țării.

Un city break de câteva zile în orașe spectaculoase cu târguri de Crăciun, luminițe și atmosfera vibrantă a sărbătorilor, te va face să îți iei adio de la 2023 într-un fel pe care nu îl vei uita prea curând.

Edinburgh

Dacă vrei o vacanță de Revelion memorabilă în Marea Britanie, vino în Edinburgh. Dacă bugetul tău este restrâns, orașul găzduiește trei zile de muzică live gratuită și festivaluri stradale între 30 decembrie și 1 ianuarie.

Există și petrecerea de stradă Edinburgh Hogmanay, care este de obicei foarte accesibilă, în jur de 30 de lire sterline per persoană. Evenimentul este cunoscut în întreaga lume, cu aproximativ 30.000 de petrecăreți care iau cu asalt străzile cu brățări luminoase LED pentru a se bucura de artificii, DJ live, mâncare delicioasă și târguri cu distracții.

Cu toate acestea, nu este nevoie să plătești pentru a vedea artificiile. Ele pot fi văzute din întregul oraș. Mai mult, multe pub-uri și baruri organizează și ele petreceri de Revelion (deși ar trebui să rezervi în avans). Vrei să vizitezi unele dintre atracțiile capitalei scoțiene în timp ce ești acolo? Există și activități și locuri de vizitat gratuite destule.

Un bilet de avion spre Edinburgh din București costă, în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, în jur de 100 de euro, un adevărat chilipir.

Viena

Cauti o vacanță de Revelion în străinătate cu o notă de eleganță? Vino în Viena. Biletele către acest oraș frumos sunt rezonabile, iar opțiunile de cazare se potrivesc tuturor gusturilor și bugetelor.

Dacă plănuiești să stai de pe 29 decembrie până pe 3 ianuarie, biletul de avion costă 150 de euro. În plus, ajungi din București în Viena în doar o oră și 40 de minute. Mai puțin decât îți ia să ajungi până la munte.

Pentru evenimentul principal de Revelion al orașului, îndreaptă-te spre Centrul Vechi pentru Silvesterpfad.

Tradus ca Drumul de Revelion, acesta include petreceri animate, mâncare (mulți cârnați) și muzică pentru toate gusturile. La miezul nopții, vei auzi Pummerin: clopotul celebru al Catedralei St. Stephen care bate doar în ocazii speciale.

Dacă vrei să te bucuri de puțină cultură de Revelion, Viena oferă activități precum operă, teatru și concerte clasice.

Bratislava

Bratislava s-ar putea să nu fie primul loc care îți vine în minte atunci când te gândești la o vacanță de Revelion în afara țării, dar acest oraș minunat este ieftin și merită întru totul.

Începând cu 31 decembrie, frumosul oraș vechi medieval din Bratislava se transformă într-o singură petrecere uriașă, cu diverse evenimente și sărbători potrivite pentru toate vârstele. Acest lucru include o gamă de activități tradiționale și evenimente moderne, inclusiv dans și cântat.

Bratislava este, de asemenea, un oraș minunat pentru Revelion pentru adulți datorită cluburilor de noapte animate.

Berlin

Descoperă faimoasa scenă de petreceri din Berlin. În fiecare an, Berlin atrage mii de vizitatori dornici să descopere faimoasa sa scenă de petreceri. Este plin de baruri nenumărate, o scenă vastă de techno și mai multe cluburi de noapte deschise non-stop.

Un bilet spre Berlin costă 160 de euro, dacă vrei stai de pe 30 decembrie pe 2 ianuarie.

Poți pune în aplicare trucul cu cea mai ieftină destinație apropiată de Berlin, ca apoi să iei trenul sau altfel de transport, pentru un preț mai scăzut al întregii călătorii.

Silvester (Revelionul) în capitala Germaniei este cu adevărat important. Momentul culminant al unei vacanțe de Revelion în Berlin este marele festival gratuit cu artificii la Poarta Brandenburg: unul dintre cele mai mari evenimente în aer liber de Revelion din lume.

Londra

Londra este spectaculoasă de sărbători. Cu tot centrul împodobit tematic, oameni care cântă, patinoare, shopping și multe restaurante din care să alegi, capitala Marii Britanii este și un loc accesibil pentru români.

Biletul de avion costă 120 de euro pentru perioada 28 decembrie – 3 ianuarie, însă îl poți găsi și mai ieftin, dacă stai cu ochii pe bilete.

Roma

Roma e mereu o idee bună. Unde mai pui că biletul costă 90 de euro în perioada 28 decembrie – 1 ianuarie.

Poți profita de acest preț sau poți să încerci un alt oraș din apropiere care e mai ieftin și să ajungi la Roma cu trenul.

Este locația ideală pentru a petrece Revelionul. În plus, prețurile nu sunt extrem de mari în Italia și poți servi la miezul nopții fructe de mare, paste și pizza. Ce poate fi mai frumos de atât?

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Cele mai frumoase destinații pentru vacanța de Crăciun, în Europa. Orășelele cu aer de sărbătoare și târguri de Crăciun
Cele mai frumoase destinații pentru vacanța de Crăciun, în Europa. Orășelele cu aer de sărbătoare și târguri de Crăciun

Planifici o vacanță de sărbători? Atunci Europa este cel mai bun continent din lume pentru a sărbători Crăciunul. De la piețele de Crăciun istorice din Germania până la cel mai emblematic loc de Crăciun: Viena.

Casa faimoasei Mița Biciclista, vedeta unui spectacol de lumini. Istoria proprietății primită cadou de Maria Mihăescu
Casa faimoasei Mița Biciclista, vedeta unui spectacol de lumini. Istoria proprietății primită cadou de Maria Mihăescu

Am intrat în luna sărbătorilor, iar spiritul lor se simte deja în Capitală. Vineri seară, casa faimoasei Mița Biciclista a fost învăluită în decorațiuni de Crăciun și lumini, gândite de unii dintre cei mai buni artiști din Europa.  

Crăciun 2023: Cele mai bune 15 destinații turistice în care poți să petreci Sărbătorile | GALERIE FOTO
Crăciun 2023: Cele mai bune 15 destinații turistice în care poți să petreci Sărbătorile | GALERIE FOTO

Când vine vorba de Crăciun, mai toți oamenii își doresc să viziteze locuri în care luminițe, tradițiile și tentațiile de tot felul să fie la ele acasă.

Târgul din parcul Moghioroș și-a deschis porțile. Își așteaptă clienții cu mâncare tradițională și decorațiuni de Crăciun
Târgul din parcul Moghioroș și-a deschis porțile. Își așteaptă clienții cu mâncare tradițională și decorațiuni de Crăciun

Începe marea așteptare. A lui Moș Crăciun, desigur! Târgurile de sărbători își deschid porțile și în Capitală, iar cel din Sectorul 6 este cel care a dat tonul anul acesta! Joi seară a primit primii oaspeți.

Bradul de Crăciun instalat în faţa Casei Albe a fost doborât de rafale de vânt. VIDEO
Bradul de Crăciun instalat în faţa Casei Albe a fost doborât de rafale de vânt. VIDEO

Puternicele rafale de vânt care au fost înregistrate la Washington au doborât marţi bradul de Crăciun instalat în faţa Casei Albe, informează site-ul revistei americane People.

 

Recomandări
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat, luni, 29 aprilie, lista candidaturilor rămase definitive pentru alegerile europarlamentare din 2024.

Gură de oxigen pentru economia UE. Germania, motorul economic al Uniunii, a reușit să evite recesiunea
Gură de oxigen pentru economia UE. Germania, motorul economic al Uniunii, a reușit să evite recesiunea

Economia germană a revenit pe creştere în primul trimestru al acestui an, când a înregistrat un avans modest dar peste aşteptări, graţie investiţiilor în construcţii şi exporturi.

Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO
Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO

Bilanţul atacului rus cu rachetă în Odesa a crescut marţi la cinci morţi, în urma unui deces la spital, anunţă oficiali, iar dintre cele 28 de persoane rănite în atacul de luni, 23 erau spitalizate în continuare, unele în stare gravă.