Cea mai lunga luna de miere din lume. Cate destinatii a bifat un cuplu de americani in cinci ani de zile si cum s-au finantat


Ultimul update: Vineri 23 Decembrie 2016 07:11
Data publicarii: Marti 20 Decembrie 2016 12:49
Categorie: Stiri Turism
Mike si Anne Howard

"Suntem Mike si Anne Howard, doi americani care au realizat ca viata este scurta, lumea mare si valoarea vacantelor mult prea mare pentru a mai irosi o singura zi." Asa incepe povestea unui cuplu care a uitat sa se mai intoarca din luna de miere.

Anne, de 34 de ani, si Mike, in varsta de 39, s-au casatorit in 2011 si imediat dupa nunta si-au socat rudele atunci cand au decis sa isi dea demisia de la job-urile pe care le aveau, sa vanda majoritatea posesiunilor si sa isi inchirieze locuinta din New York pentru a-si finanta cea mai lunga luna de miere din lume, relateaza Mirror.

Pe 22 ianuarie 2012, cu bagajele facute si geamantanele pline cu vise, au plecat in vacanta si nici ca s-au mai intors de atunci. Au trecut prin fiecare continent de pe glob si au vizitat peste 400 de regiuni di aproape 50 de tari. Se pare ca au evitat destinatiile intens cautate de turisti, vizitand doar sapte tari din Europa. In schimb, cele doua Americi sunt "facute" in proportie de aproape 100%.

La inceput s-au finantat din economiile personale, iar in acea perioada cheltuiau pe mancare, cazare si distractii 40 de dolari pe zi. Lucrurile nu au ramas asa. Folosind experienta de editor a lui Anne si cea de strateg in media digitale si fotograf a lui Mike, cei doi si-au lansat site-ul de calatorii HoneyTrek, care le asigura traiul. Mai mult, sun invitati la diferite conferite sa tina discursuri despre aventura lor. Au reusit si sa isi reduca factura zilnica la doar 20 de dolari.

"Ne-am gandit ca sa astepti pana faci 65 de ani si iesi la pensie ca sa iti indeplinesti visele e un plan destul de riscant. Hai sa calatorim acum cat suntem tineri si sanatosi." a explicat Mike.

Alte trucuri pe care cei doi le recomanda pentru a economisi bani in vacanta sunt: voluntariatul, folosirea avantajelor oferite de companiile aeriene clientilor fideli, calatoritul cu autobuzul, rezervarea camerelor de hotel pe loc si nu in avans si cazarea in casele localnicilor.

Anne le sugereaza turistilor sa stea mai mult intr-un oras sau sat, in loc sa se grabeasca: "Trebuie sa ramai intr-un loc mai mult de o saptamana ca sa poti simti modul de viata al localnicilor."

Voiajorii isi vor petrece sarbatorile de iarna in Belfast, capitala Irlandei de Nord.

Sursa: Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO