Capitala stabileşte regulile în materie de restaurante. Doar în Centrul Vechi sunt peste 200
Turismul românesc are cel mai bun an, din punct de vedere financiar din ultimul deceniu. Faţă de acum 5 ani, de exemplu, numărul hotelurilor a crescut cu 40%, iar cel al restaurantelor şi cafenelelor s-a dublat.
Aşa se face că în primele 6 luni, ale lui 2017, au fost înregistraţi peste 3 milioane de turişti, dintre care un sfert au fost străini. Capitala încă deţine monopolul serviciilor, urmată de Constanţa şi Cluj.
După 7 ani petrecuţi în Anglia, Radu s-a întors în România unde în luna septembrie va deschide un restaurant în speranţa că o să atragă străini.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Localul este gândit în funcţie de regiunile ţării: zona de lounge este Moldova, cea de zi Muntenia, partea de seară Maramureş, barul Transilvania iar terasa Basarabia. În meniu găsim preparatele bunicii, reinterpretate. A găsit o masă aparţinând preoţilor Familiei Regale în Timişoara, în curtea unei biserici abandonate.
Radu: ''Totul e nou şi e un tribut adus României, un concept al rădăcinilor într o lume a dezrădăcinării // o filozofie de viaţă încapsulată în mai multe elemente: mâncarea, oamenii, designul şi elemneteleau fost făurite de meşteşugari şi artizani din românia, e toată munca lor aici''
Numărul restaurantelor şi al pub-urilor cu personalitate, creşte de la an la an. Numai în Centrul Vechi din Capitală sunt peste 200.
Ruxandra Candy, manager Corks: 'Iniţial veneau turişti doar din Spania sau Italia, acum avem foarte mulţi turişti din Dubai Marea Britanie, Olanda, ţările nordice''.
Adrian Negrescu, Frames: ''Iată Bucureştiul, principalul vector care impune un nivel de calitate. Cifra de afaceri pentru Horeca va depăşi 15 miliarde de lei, un record."
Dacă în 2013 număram doar câteva mii de restaurante şi hoteluri, acum sunt 16.000 la nivelul întregii ţări, arată statisticile firmei de consultanţă Frames.
30% dintre hotelurile din toată ţara sunt în Capitală. Aici se află nu mai puţin de 370 de restaurante şi 2000 de restaurante, iar Centrul Vechi a devenit în ultimii ani polul de atracţie al oraşului.
Pe aceste străduţe mişună zilnic zeci de turişti, astfel că fiecare spaţiu său fiecare casă a fost transformată într un pub sau într un club.
Mulţi sunt străini.
Turist străin: ''Am vrut să descopăr această ţară, oamenii de aici, tradiţiile, cultură, mâncarea şi de asemenea Bucureştiul şi e foarte frumos''
Turistă: "Suntem aici pentru a vizita Sinaia, Bran, Braşov, Rsnov ''.
E drept că România este atractivă şi datorită preţurile mici comparativ cu restul Europei.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
Sursa: Pro TV
Etichete: turism, mancare, restaurante, hoteluri, horeca, localuri,
Dată publicare:
28-08-2018 08:29