Nord-coreenii se răcoresc cu supă de câine. De ce poate fi mâncată doar 3 zile pe an

25-07-2018 16:12


retete din caine, Coreea de Nord

„Dangogi” – o reţetă de supă cu carne de câine – este considerată în Coreea de Nord mâncarea perfectă pentru cele mai calde zile din an.

Potrivit India Today, „dangogi” – o supă condimentată, făcută cu carne de câine – este considerată în Coreea, mai ales în nord, mâncarea perfectă pentru zilele caniculare. Nu poate fi consumată în fiecare zi, ci doar trei zile pe an, stabilite pe baza calendarului tradiţional.

În 2018, supa de câine poate fi mâncată doar pe 17 şi 27 iulie şi pe 16 august. Există ferme care cresc animale special pentru acest fel de mâncare, considerat o „mâncare naţională” în Coreea de Nord. Localnicii cred că îi ajută să scape de efectele caniculei şi că este mai sănătoasă decât orice altă carne, cu condiţia să fie mâncată doar în zilele potrivite.

Resturantele din Phenian au, de altfel, în meniu numeroase feluri din câine, printre care coaste şi piele fiartă de câine. Tinerii nord-coreenii se opun însă consumului acestora şi există zvonuri potrivit cărora regimul ar urma să interzică carnea de câine.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: India Today

VIDEO PROTVPLUS.RO