Călătoriile ne ajută să trăim mai mult și să fim mai fericiți. Cum își aleg românii vacanțele

09-06-2019 18:19


Călătoriile ne ajută să trăim mai mult și ne aduc mai multă fericire decât lucrurile materiale, potrivit psihologilor. Bucuria ne-o dă o vacanță reușită durează mult mai mult decât cea pe care o simțim când ne cumpărăm diverse lucruri.

 

Iar destinația de concediu o alegem și cu ajutorul informațiilor de pe rețelele de socializare, unde toți prietenii postează poze din vacanță.

Atunci când suntem în vacanță trăim clipe care ne fac mai fericiți și mai sănătoși. Sunt momente care ne aduc satisfacții mult mai mari decât bunurile materiale, potrivit unui studiu recent, al unor psihologi americani.

Anca Maftei, psiholog: „Sunt mai multe beneficii care vizează alegerea unui vacanțe în detrimentul unor produse sau aspecte materiale. Odată vine acel calup de endorfine când ne alegem vacanța și începem să cercetăm diferite zone care ne interesează. Apoi ne bucurăm de experiența propriu zisă din vacanță și cel mai mare beneficiu este că rămânem cu amintirile și le putem scoate din acea tolbă a memoriei noastre de fiecare dată când vorbim cu un prieten despre asta.”

În anii trecuţi, pentru vacanţă de vara, foarte mulţi români alegeau Grecia, Turcia, Spania şi Cipru. Acum însă, inspiraţi de pozele postate de cunoscuţi pe reţelele sociale, sunt tentați să meargă și în locuri exotice, cum ar fi Dubai, Cancun, Singapore sau Thailanda.

În momentul de față suntem mai prezenți ca niciodată pe rețelele sociale. Cifrele cresc de la un an la altul. În 2018, spre exemplu, erau trimise 187 de milioane de mail-uri pe minut, iar acum sunt trimise peste 200 de milioane. În 60 de secunde au loc și 4 milioane de căutări pe Google, 1 milion de login-uri pe Facebook, 5 milioane de vizualizări pe Youtube, 500.000 de postări pe Twitter și peste 200.000 de interacțiuni pe Instagram.

Iar cele mai multe dintre aceste postări sunt despre experiențele noastre din vacanțe.

Ana Smădeanu, consultant turism: „Călătorim mult mai mult ca în trecut. Să zicem că în urmă cu 10 ani aveam un concediu pe an, vacanța de vară, poate și cea de iarnă. Acum, între cele două ai cel puțin un city break sau o ieșire de vreo cinci zile într-un oraș în apropiere.”

Potrivit unui studiu realizat la nivel global, 87% dintre utilizatorii de Facebook și Instagram își aleg destinațiile de vacanță în funcție de pozele pe care le văd pe reţelele de socializare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO