Reguli noi pentru turiștii care vizitează Roma. Ce nu au voie să facă

Ultima actualizare: 08-06-2019 20:30

Dacă în această vară planurile de vacanţă vă duc la Roma, aveţi grijă unde mâncaţi şi cum vă comportaţi în apropierea monumentelor.

Primarul capitalei italiene a anunţat, vineri, măsuri drastice pentru cei care vizitează metropola și dau dovadă de lipsă de educație.

Noua lege este menită să reducă, pe cât posibil, gunoaiele şi să protejeze obiectivele turistice.

Pe străzile din capitala Italiei, turiştii sunt deja în vizorul poliţiştilor, care le atrag atenţia oaspeţilor needucaţi. Şi asta pentru că măsura nu este tocmai nouă. A fost iniţiată în toamna anului 2017, dar trebuia periodic reînnoită. De vineri însă a fost trecută oficial în regulamentul poliţiei urbane, după ce a fost aprobată de Consiliul Romei. Primarul metropolei, adorată de vizitatori, declară acum "tolerantă zero" fata de cei care nu respectă noile norme.

Virginia Raggi, primarul Romei: "Astăzi am aprobat, după 70 de ani, noul regulament al poliţiei urbane din Roma. Devenind activă, noua lege include o serie de norme și reguli care ne vor ajuta să facem orașul mai viabil, mai sigur și, mai presus de toate, explică în sfârşit ce ai voie şi ce nu ai voie să faci."

Cu alte cuvinte, trebuie să vă luaţi gândul de la a mânca o pizza pe marginea cunoscutei Fontana di Trevi sau de la a savura un Prosecco pe treptele celebrei Piazza di Spagna. Aceste lucruri sunt interzise întrucât comportamentul în preajma monumentelor turistice trebuie să fie unul exemplar pentru a le proteja cât mai mult timp. Oamenii au păreri împărţite în legătură cu această decizie.

Turist: "Dacă ne purtăm cu acest oraş frumos ca şi cum ar fi un gunoi, nu va duce la nimic bun atât pentru noi italienii, cât şi pentru turişti. Este o măsură corectă. Aşa cum atunci când suntem acasă nu aruncăm nimic pe jos, tot aşa ar trebui să facem şi când suntem afară."

Turist: "Nu văd nimic rău dacă mănânci aici atâta timp cât păstrezi curăţenia."

În cazul în care nu vă supuneţi regulilor, riscaţi o amendă de sute de euro. În plus, noua lege le interzice celor care se îmbrăcau precum gladiatorii să le mai ceară bani turiştilor pentru a face poze.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO