Bucovina, zona care îmbină peisaje pitorești cu sporturi extreme
Bucovina, pe lângă mănăstiri, oferă şi posibilităţi nenumărate de petrecere a timpului liber.
Curajoşii care nu au rău de înălţime ajung pe Vârful Rarău sau pe crestele Pietrele Doamnei. Alţii merg la mina de sare din Cacica sau fac baie în bazine cu apă sărată.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cu altitudini de 1600 de metri, Munţii Rarău sunt accesibili dinspre Pojorâta şi Câmpulung Moldovenesc. Odată ajunşi la înălţime, curajoşii pot admira codrii seculari de la Slătioara - o pădure virgină de răşinoase, a doua că mărime din Europa, şi spectaculoasele stânci Pietrele Doamnei. La adăpostul lor, spune legendă, şi-ar fi găsit adăpost Doamna lui Petru Rareş, când turcii, în frunte cu Soliman Magnificul, au ocupat Cetatea de Scaun a Sucevei.
Sergio, turist: "Este fantastic, totul este natural. Natura m-a cucerit."
Tania, turistă: ”Autenticitatea, simplitatea, armonia care există între natură şi om."
Pe creste, în schimbul a 200 de lei pe zi, instructorii de alpinism le oferă grupurilor de minimum 3 persoane lecţii de căţărare.
Nicolae Dorneac, ghid montan: "Pot practica escalada sportivă, pot exersa mersul cu bicicletă pe teren accidentat. Pot încerca zbor cu parapanta. Jos, la baza Rarăului, se poate face rafting şi caiac."
Dacă aceste activităţi vi se par obositoare, la baza muntelui - în localitatea Pojorata - va puteţi relaxa la o păstrăvărie. Peştele prăjit, fript sau gătit în smântână nu lipseşte acolo de la nicio masă.
Un popas puteţi face şi la domeniul din Corlata - aflat la 15 kilometri de Gură Humorului. În zona, pentru o noapte de cazare la o pensiune de 4 stele plătiţi 180 de lei.
Angela Ștefancu, administrator complex turistic: "Turiştii pot pescui, avem teren de tenis, teren de fotbal, pot servi masă în restaurant. Avem şi un domeniu de vânătoare de 15-20.000 de hectare, unde pot participa activ la vânat.”
Iar la Cacica, puteţi vizită mina de sare, care este printre cele mai vechi din Europa. Salina este împărţită pe trei etaje şi are şi o sala de sport.
Dorina Blatag, turistă: "Nepoţii răcesc foarte repede şi de când tot venim, se simt mai bine. Chiar se observă asta. Le place aici. Le place aerul, mirosul de sare."
În zona, există mai multe pensiuni şi un complex de agrement, cu piscine interioare şi exterioare, cu apă dulce şi sărată, dar şi locuri de joacă pentru copii.
Turist: "E o staţiune pentru oameni modeşti, plus apele astea sărate sau dulci, plus combinaţia de plajă, apă şi piscină. Am venit pentru salina şi agrement."
Bucovina atrage de la an la an tot mai mulţi turişti, susţin cei care se ocupă de promovarea zonei. Pentru prima jumătate a lui septembrie, cu greu se mai găsesc locuri libere de cazare.