Autobuzele supraetajate vor circula din mai pe traseul turistic Bucharest City Tour

Bucharest City Tour

Autobuzele supraetajate vor circula din 1 mai pe traseul turistic Bucharest City Tour, care cuprinde 14 statii si poate fi parcurs in aproximativ 50 de minute.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a anuntat, luni, ca va reintroduce autobuzele double decker pe linia turistica Bucharest City Tour incepand din 1 mai.

Autobuzele vor circula intre orele 10.00 si 22.00, pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, care poate fi parcurs in aproximativ 50 minute si are 14 statii: Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, soseaua Kiseleff si Piata Presei.

Obiectivele turistice aflate pe acest traseu sunt: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Pretul unui card de transport este de 25 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si poate fi cumparat din autobuzele turistice.

Citește și
masina politie defecta
Politistii din Bucuresti, nevoiti sa patruleze pe jos, dupa ce jumatate din masini s-au stricat
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

RATB a precizat ca, incepand din acest an, linia va beneficia de un concept integrat de functionare si promovare.

Directorului general al RATB, Adrian Campurean, declara in 10 aprilie ca linia Bucharest City Tour va fi promovata, la redeschiderea din 1 mai, prin harti turistice bilingve, care vor fi distribuite gratuit in hotelurile unde sunt cazati turisti.

"Pe 1 mai, atunci cand va fi reintrodusa linia turistica Bucharest City Tour, aceasta va avea o alta fata, astfel incat sa fie mai atractiva pentru turisti si numarul celor care vor merge pe traseul turistic sa creasca semnificativ. Anul trecut am avut 40.000 de clienti, anul acesta vrem sa ajungem macar la 60.000", a spus directorul RATB.

Potrivit lui Campurean, hartile bilingve vor contine informatii despre principalele obiective turistice din Capitala, iar strainii veniti in Bucuresti vor putea cumpara de la hotel tichetul de calatorie pentru linia turistica.

"Vrem sa introducem, asa cum se intampla peste tot in Europa, la hoteluri si la restaurante, harti cu trasee turistice pe care sa gasesti punctele importante pentru turismul unui oras, dar si locurile unde poti sa te cazezi sau unde poti sa iei masa. Astfel, hotelierii si proprietarii de restaurante isi fac reclama la noi si noi ne promovam, prin intermediul lor, traseul", a precizat Adrian Campurean, care a explicat ca hotelierii si proprietarii de restaurante vor suporta costurile de productie a hartilor.

Directorul RATB a mai spus ca propunerile au fost foarte bine primite atat de hotelieri, cat si de proprietarii de restaurante, in special cei din Centrul Istoric.

De asemenea, de la centrele de vanzare a tichetelor sau chiar de la hotel, turistii vor putea lua hartile traseelor RATB, cu repere despre zonele si institutiile importante din Bucuresti.

"Dupa proiectul hartilor turistice destinate liniei Bucharest City Tour, avem in vedere elaborarea hartilor traseelor RATB, care vor contine, pe langa traseele autovehiculelor regiei, si marcarea sediilor institutiilor din Capitala. Strainii vor primi aceasta harta de la centrele noastre de vanzare de tichete sau chiar de la hotel", a explicat directorul RATB.

Proiectul Bucharest City Tour a fost initiat de Regia Autonoma de Transport Bucuresti si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului la 28 iulie 2011.

Autobuzele supraetajate ale liniei turistice "Bucharest City Tour" au circulat anul trecut din 5 mai pana in 1 noiembrie. In cele sase luni au calatorit cu autobuzele Bucharest City Tour 39.268 de persoane, dintre care 35.600 de adulti si 3.668 de copii cu varsta intre 7 si 14 ani. Pe linia turistica circula gratuit copiii cu varsta sub sapte ani.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Ministrul Maria Grapini: Noul sef al Autoritatii Nationale pentru Turism este
Ministrul Maria Grapini: Noul sef al Autoritatii Nationale pentru Turism este "domnul Filipescu"

Ministrul delegat pentru IMM-uri si turism, Maria Grapini, a declarat luni ca a fost numit un nou sef la Autoritatea Nationala pentru Turism, "domnul Filipescu", despre care insa nu a putut sa dea mai multe detalii, nestiind nici prenumele acestuia.

Politistii din Bucuresti, nevoiti sa patruleze pe jos, dupa ce jumatate din masini s-au stricat
Politistii din Bucuresti, nevoiti sa patruleze pe jos, dupa ce jumatate din masini s-au stricat

In curand, agentii de politie din Bucuresti vor patrula pe jos, pentru ca nu mai au ce sa conduca. Autoturismele politiei s-au stricat pe rand si multe au fost retrase din service, asa defecte, pentru ca nu mai sunt bani de reparatii, spun sindicalistii.

"O metropola plina de viata". Bucurestiul, inclus pe lista destinatiilor preferate de turistii gay

In timp ce unii s-ar inchina si ar zice Doamne fereste, agentii de turism zambesc larg si sunt pregatiti de oaspeti, dupa ce Bucurestiul a fost inclus pe lista destinatiilor preferate de turistii gay.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.