"O metropola plina de viata". Bucurestiul, inclus pe lista destinatiilor preferate de turistii gay

Dată publicare: 13-12-2012 18:42
Dată actualizare: 16-12-2012 02:57


In timp ce unii s-ar inchina si ar zice Doamne fereste, agentii de turism zambesc larg si sunt pregatiti de oaspeti, dupa ce Bucurestiul a fost inclus pe lista destinatiilor preferate de turistii gay.

Site-urile de specialitate din Germania si Statele Unite recomanda cu incredere capitala Romaniei si le transmit cuplurilor de homosexuali ca o sa gaseasca aici gazde primitoare, dar si baruri si cluburi deschise exclusiv pentru ei.

Lasand la o parte prejudecatile, orice turist ar trebui sa fie bine primit in Romania. Si iata ca aceia care au parteneri de acelasi sex incep sa fie atrasi de aceasta destinatie.

Potrivit unor estimari, litoralul a fost vizitat in sezon de aproximativ 20.000 de reprezentanti ai unor minoritati sexuale.
Krassen, un tanar bulgar, apreciaza Capitala.

''Este un oras pe care chiar il iubesc. Vin acolo destul de des, de un an si jumatate, si ma simt foarte foarte bine in Bucuresti. Am fost in centrul vechi, este un loc foarte dragut", spune tanarul.

In ultimii ani tot mai multe site-uri specializate din strainatate ne-au recomandat tara ca fiind o destinatie potrivita pentru cuplurile de homosexuali

Una dintre cele mai cunoscute platforme din Atlanta scria ca "Bucurestiul este o metropola plina de viata unde oaspetii gay sunt primiti cu mare drag".

Anul acesta unul dintre cei mai mari tour-operatori din Germania a scos un catalog special cu oferte de vacanta pentru aceasta comunitate, in care a inclus si Romania.

Aici exista deja zeci de cluburi si baruri speciale pentu homosexuali, lesbiene, transexuali si bisexuali.

Anul acesta numarul total al turistilor straini care ne-au vizitat tara a crecut cu 5%. Cei mai multi au venit din Ungaria, Bulgaria, Germania si Italia.


VIDEO PROTVPLUS.RO