Atentatele teroriste din Egipt si Turcia au trimis turistii israelieni la Mamaia. Cat platesc pentru o saptamana de vacanta
Primim vesti bune de pe litoralul romanesc. Mii de turisti israelieni ne-au preferat anul acesta, din cauza atentatelor teroriste petrecute in Turcia si Egipt.
Oaspetii platesc aproape o mie de euro, de persoana, pentru un sejur de o saptamana. Vor servicii de cinci stele, mancare rafinata si masuri speciale de securitate. Hotelierii se straduiesc sa-i transforme in clienti fideli.
Trei curse charter aterizeaza saptamanal la Mihail Kogalniceanu, iar avioanele sunt pline cu sute de israelieni. Multi dintre ei au ajuns pentru prima data in Romania. Nu stiau mai nimic despre tara noastra, dar au auzit, in general, lucruri bune de la prieteni despre statiunea Mamaia.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Nu vorbim neaparat de grupuri de varsta a treia, ci de israelieni care in anii trecuti isi cheltuiau banii pe plajele si cazinourile Mediteranei, in Turcia sau in Egipt. Atentatele din ultima vreme i-au determinat insa sa-si schimbe destinatiile traditonale.
"Nu e foarte ieftin, dar e OK. Seamana cu Bulgaria. Pentru doi adulti si trei copii am platit 4.000 dolari. Romania cred ca este o destinatie sigura", spune un turist israelian.
Fiind cunoscuti ca turisti pretentiosi, israelienii vor doar conditii de patru si cinci stele, mancare halal si cuser, dar si conditii stricte de securitate.
Madalina Cretu, reprezentant complex turistic Mamaia: "Nu sunt in pericol sub nici o forma pe litoralul romanesc. Tot ceea ce inseamna paza si protectie este asigurata 24 din 24, nu am avut incidente si cu siguranta nu o sa se intample nimic nici in perioada urmatoare."
Viviana Toader, manager restaurant: "Suntem pregatiti cu preparate specifice, cu mancaruri care exclud porcul, pentru ca in bucataria lor nu se consuma carne de porc si atunci trebuie sa ne adaptam cerintelor lor."
Israelienii nu vor sa faca doar plaja. Vor vizita muzeele din Constanta, Delfinariul, Acvariul, dar au platit si pentru excursii in Delta Dunarii. Iar altii fac si drumuri rapide la cazinourile din Bucuresti. Peste 5.000 de turisti din Israel vor ajunge la malul marii in acest sezon.