A început faimosul Carnaval de la Veneția. Imagini spectaculoase, ca în filme


Ultimul update: Duminica 17 Februarie 2019 10:42
Data publicarii: Duminica 17 Februarie 2019 07:48
Categorie: Stiri Turism

Veneţia a inaugurat două săptămâni de petreceri de stradă în cadrul faimosului său carnaval. Tradiţionala paradă nocturnă pe Canalul Cannaregio a dat startul festivităţilor care vor culmina de Lăsata Secului, pe 5 martie.

Sâmbătă, Luna a fost personajul prin

cipal, iar tema s-a numit "Daţi vina pe Lună".

O caravelă veneţiană a plutit pe deasupra canalului Canareggio, purtată de un balon uriaş, întruchipând Luna. A fost un omagiu adus visătorilor şi călătorilor din toată lumea, dar şi un mod de a marca 5 decenii de când primul om a păşit pe astrul care ne luminează nopţile.

De altfel, tema "Daţi vina pe Lună" face aluzie şi la piesa lui Shakespeare "Othello", în care Luna e învinuită pentru nebuniile oamenilor.

Dansatori şi acrobaţi şi-au făcut numerele la bordul bărcilor decorate elaborat, acompaniaţi de muzică şi luminaţi de reflectoare. Mii de oameni s-au aliniat de-a lungul canalului pentru a admira spectacolul.

Datând din Evul Mediu, carnavalul de la Veneţia este celebru pentru frumuseţea măştilor stilizate, la origini menite să şteargă orice diferenţă de clasă dintre petrecăreţi. În jur de 150 de evenimente artistice, parade, baluri şi spectacole vor avea loc în cele două săptămâni de carnaval.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

FULLSCREEN
A început faimosul Carnaval de la Veneția. Imagini spectaculoase, ca în filme
  • /

Sursa: Pro TV

Tags: venetia, carnaval,

VIDEO PROTVPLUS.RO