Paradisul secret al Romaniei: Sulina. Cum ajungi in cel mai frumos loc pentru un concediu


Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2012 09:50
Data publicarii: Luni 11 Iulie 2011 18:24
Categorie: Stiri Mondene

Delta poate fi taramul unor expeditii unice, la jumatate de pret fata de o vacanta oarecare, pe litoralul romanesc. Sulina, de exemplu, este punctul de plecare catre colturi de vis.

Cine are curiozitatea, poate sa merga cu barca, pe canale stiute doar de pescari, pasari ori broaste testoase. Si, cu putin efort, poate cunoaste si fata curata a Marii Negre, fara turisti zgomotosi si gunoaie in valuri.

Ultimul oras strabatut de Dunare in drumul ei spre mare, Sulina te cucereste de cand pui piciorul in port. Ajungi aici numai pe apa.

De la Tulcea iei o nava rapida, care pleaca de trei ori pe zi in perioada verii. Un drum costa 50 de lei si dureaza un ceas jumate. Ca sa pornesti mai departe, negociezi cu barcagii de pe faleza.

Plecam la drum spre satul Letea. Traversam canalele Cardon si Barbosu, printre nuferi si colonii de pelicani, si descoperim frumuseti nebanuite.

Pentru pescari, ideal este un drum spre Lacul Rosu: pana acolo sunt de strabatut canalul Busurca si lacul Rosulet, iar traseul in sine este o poezie. Nu ratati nici Insula Pasarilor Zburatoare care cuibaresc aici cu miile. Va vor aduce mai tarziu fotografii memorabile pe Facebook.

La numai 1 km de Sulina este tarmul Marii Negre, cu o plaja semi-salbatica. Doi englezi au venit aici cu un iaht cu panze si n-ar mai pleca. Daca nu ti-ai rezervat pe net un loc la pensiune, te poti caza la localnici.

Trei mese pe zi, in curtea omului, costa 50 de lei pe zi. La restaurant este aproape dublu. Iar daca ramai in Sulina, nu rata un popas la vechiul far ori in cimitirul cu morminte de pirati de acum 200 de ani.

Vezi aici detalii despre programul de circulatie al pasagerului (nava clasica) si al cataramanului in Delta Dunarii.
 

Tags: sulina, delta,

Noi cautari in Delta. Un barbat a disparut, dupa ce s-a rasturnat cu barca
Sulina, un oras in care timpul a stat in loc! Arata ca in Evul Mediu
S-a redeschis sezonul turistic in Delta Dunarii
VIDEO PROTVPLUS.RO