Paradisul secret al Romaniei: Sulina. Cum ajungi in cel mai frumos loc pentru un concediu
Delta poate fi taramul unor expeditii unice, la jumatate de pret fata de o vacanta oarecare, pe litoralul romanesc. Sulina, de exemplu, este punctul de plecare catre colturi de vis.
Cine are curiozitatea, poate sa merga cu barca, pe canale stiute doar de pescari, pasari ori broaste testoase. Si, cu putin efort, poate cunoaste si fata curata a Marii Negre, fara turisti zgomotosi si gunoaie in valuri.
Ultimul oras strabatut de Dunare in drumul ei spre mare, Sulina te cucereste de cand pui piciorul in port. Ajungi aici numai pe apa.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De la Tulcea iei o nava rapida, care pleaca de trei ori pe zi in perioada verii. Un drum costa 50 de lei si dureaza un ceas jumate. Ca sa pornesti mai departe, negociezi cu barcagii de pe faleza.
Plecam la drum spre satul Letea. Traversam canalele Cardon si Barbosu, printre nuferi si colonii de pelicani, si descoperim frumuseti nebanuite.
Pentru pescari, ideal este un drum spre Lacul Rosu: pana acolo sunt de strabatut canalul Busurca si lacul Rosulet, iar traseul in sine este o poezie. Nu ratati nici Insula Pasarilor Zburatoare care cuibaresc aici cu miile. Va vor aduce mai tarziu fotografii memorabile pe Facebook.
La numai 1 km de Sulina este tarmul Marii Negre, cu o plaja semi-salbatica. Doi englezi au venit aici cu un iaht cu panze si n-ar mai pleca. Daca nu ti-ai rezervat pe net un loc la pensiune, te poti caza la localnici.
Trei mese pe zi, in curtea omului, costa 50 de lei pe zi. La restaurant este aproape dublu. Iar daca ramai in Sulina, nu rata un popas la vechiul far ori in cimitirul cu morminte de pirati de acum 200 de ani.
Vezi aici detalii despre programul de circulatie al pasagerului (nava clasica) si al cataramanului in Delta Dunarii.