Wilhelm Muhle devine cetatean de onoare al Timisoarei, dar casa ii este lasata de izbeliste

01-08-2013 15:26


catei, casa muhle

Maine, florarul Wilhelm Muhle va deveni cetatean de onoare post mortem al Timisoarei, chiar in ziua in care incep manifestatiile de ziua orasului. Odata cu acest eveniment, va fi dezvelit si un bust al florarului in Parcul Rozelor.

Intre timp, casa Muhle care a ajuns pe mana clanului Carpaci a devenit o ruina. Anul trecut a fost decopertata si numai printr-o minune nu s-a prabusit definitiv. La inceputul acestui an, au fost organizate mai multe manifestatii in semn de protest fata de situatia actuala a cladirii, iar autoritatile locale au promis ca vor lua masuri. Printre acestea se numara si actiunea de expropriere a proprietarilor, dar acest lucru il poate face doar Ministerul Culturii.

In luna martie, a fost emisa o ordonanta prezidentiala prin care proprietarii au fost obligati sa protejeze cladirea, pentru ca apa sa nu mai intre in interior. Cu greu, Ionel Stancu, proprietarul cladirii, a montat cativa stalpi din lemn pentru a proteja peretii si a acoperit imobilul pentru a nu se prabusi.

“Autoritatile, sau cel putin cele pe care le reprezint, nu au uitat nimic. (…) Dupa cum vedeti suntem in faza de expertiza. Finalul acestui proces inseamna readucerea la stadiul initial al cladrii de catre proprietari sau in caz contrar de catre Primarie, pe cheltuiala acestora. Asa cum am castigat si ordonanta prezidentiala, sunt increzator ca vom gasi dreptate in justitie si in acest proces”, a transmis viceprimarul Dan Diaconu, pe o retea de socializare.

Acum, Wilhelm Muhle va deveni cetatean de onoare post-mortem, insa casa in care a locuit a ramas de izbeliste.

Procesul dintre Primaria Timisoara si Ionel Stancu a fost amanat pentru data de 2 septembrie. Pana atunci, Directia de Urbanism a primit dispozitii sa verifice daca lucrarile facute pentru conservarea cladirii sunt indeajuns pentru ca imobilul sa nu se prabuseasca.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO