Trei puncte, doua goluri si locul unu! Politehnica a batut Gataia si e lider in „D”

20-10-2013 17:48


meci Politehnica-Gataia

 Aproape 2.000 de fani au aplaudat victoria lui ASU Politehnica în derby-ul Ligii a IV-a Timiş, 2-0 cu Progresul Gătaia. Alb-violeţii sunt pe primul loc, chiar dacă au disputat un meci mai puţin decât adversarii lor de astăzi.

 ASU Politehnica a învins astăzi cu 2-0 pe Progresul Gătaia şi s-a le-a luat locul acestora, în fruntea Ligii a IV-a. Eroul meciul a fost Nicu Făgeţan, autorul ambelor goluri. Aproape 2.000 de fani au fost la meci: de patru ori mai mulţi decât numărul spectatorilor prezenţi la cel ami recent joc de Liga I disputat la Timişoara (ACS Poli – Corona Braşov).

Misiunea timişorenilor a fost uşurată de neglijenţa oaspeţilor. Atacantul Lungu a comis două faulturi de galben într-un interval de cinci minute şi a fost eliminat după doar un sfert de oră de joc.

În minutul 24, Făgeţan a deschis scorul cu un şut pe jos, din afara careului, care a surprins întreaga apărare a oaspeţilor. Tot Făgeţan a punctat pentru 2-0 în minutul 62, cu un şut din preajma punctului cu var, după o fază creată de Adrian Ilie.
Politehnica este pe primul loc, cu acelaşi punctaj ca şi Gătaia, însă cu un golaveraj mai bun şi un meci mai puţin disputat.

Făgeţan: “Publicul ne-a ajutat să câştigăm”

Eroul derby-ului, Nicu Făgeţan, nu a vrut să se hazardeze, vorbind despre promovare şi a dat dovadă de modestie, mulţumindu-le colegilor şi suporterilor.
“Bine că s-a terminat cu bine. Noroc cu colegii, am nişte colegi minunaţi. Nu ne gândim încă la liga a treia. Avem un retur foarte greu, vom juca în deplasare cu toate contracandidatele. A contat foarte mult eliminarea, a fost greşeala lor. Publicul nostru ne-a ajutat să câştigăm şi le mulţumim pe această cale”, a spus atacantul timişorean.

“În sfârşit, o văd pe Poli acolo unde îi este locul, pe primul loc şi sperăm că, odată ajunşi aici, vom rămâne până la finalul campionatului. Va conta mult meciul ăsta. La nivelul Diviziei D, sunt puţine echipe care îţi pun probleme şi atunci meciurile cu contracandidatele fac diferenţa. Am câştigat meciul direct cu Ghiroda, am reuşit foarte greu să câştigăm şi cu Dumbrăviţa şi am învins şi azi. Eu zic că şi fără acea eliminare, meciul ar fi fost câştigat de noi, pentru că i-am văzut pe băieţi montaţi, concentraţi, niciun moment nu am riscat nimic, poate doar în repriza a doua la o fază-două, dar ştiam sută la sută că o să câştig meciul ăsta”, a declarat, după mec,i antrenorul lui Făgeţan şi compania, Paul Codrea.

Brian Filimon: “Poli merită să fie pe primul loc”

Antrenorul oaspeţilor a dat dovadă de fair-play după meci şi a recunoscut superioritatea Politehnicii. “ASU Politehnica e cel mai bine organizat club de Liga a IV-a din România. Antrenor, pregătire, public – tot ce înseamnă Politehnica Timişoara. Nu sunt supărat că am pierdut, sunt supărat că am făcut câteva greşeli inadmisibile, pe care o echipă ca Poli nu le iartă. Eliminarea a contat mult, dar se putea şi cu acea eliminare să rezistăm şi să nu facem acele greşeli mari. În programul care urmează, nu văd unde ar putea să se mai încurce Poli. I-am mai văzut în două-trei meciuri, merită pe deplin să fie pe primul loc, îi felicit şi să dea Dumnezeu să ajungă la baraj echipa cea mai bună”, a spus Brian Filimon.


ASU Politehnica: Burtic – Birău, Obrejan, Gălan, Maranescu – Ad. Ilie, Popoviciu, Neagoie, Vucea – Vişan, Făgeţan.
Antrenor: Paul Codrea.

Progresul Gătaia: Boşca – Românu, Gavriluţă, Moga, Apro – Horţ, N. Suciu, Ionesi, Bucure – Lungu, Palade.
Antrenor: Brian Filimon

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO