Timisorenii ar putea plati taxele si impozitele locale cu cardul, prin sistem POS si prin telefon

Ultima actualizare: 15-06-2013 07:00
aglomeratie la taxe

Reprezentantii primariei pregatesc un nou sistem de plata a taxelor si impozitelor in Timisoara. Este vorba de mai multe aparate POS, dar si un sistem de plata prin telefonul mobil.

Pentru a evita cozile de la sediul Directiei Fiscale, timisorenilor le sunt pregatite si alte alternative de plata. Este vorba de aparate de tipul POS si un sistem de plata prin telefonul mobil, care ar putea fi functional de la inceputul anului viitor.

Se imputerniceste Directia Fiscala a Municipiului Timisoara cu demararea si organizarea procedurii de atribuire a contractului de servicii de plata online cu cardul prin sistemul POS a impozitelor si taxelor locale”, scrie intr-un Proiect de Hotarare ce va fi supus votului in urmatoarea sedinta de plen a consiliului local.

Sistemul pentru plata taxelor prin telefonul mobil va fi functional pentru pentru darile locale fixe. Este vorba de amenzi, taxa de timbre fiscal, taxa pentru eliberarea certificatului de atestare fiscal sau autorizatiile de functionare ale firmelor.

In momentul de fata, functioneaza serviciul de plata a taxelor online insa acesta nu este prea utilizat de timisoreni. Anul trecut, doar 1% dintre platitorii de taxe au folosit acest serviciu pentru a evita cozile de la Directia Fiscala.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO