Timisorenii contribuie la realizarea celui mai mare pod de pet-uri din lume! A inceput colectarea ambalajelor de plastic.FOTO

Ultima actualizare: 14-05-2014 13:28
colectare pet-uri

 A inceput colectarea de ambalaje de plastic pentru realizarea celui mai mare pod de pet-uri din lume, care va fi amenajat pe raul Bega.

Luni seara, timisorenii au adus primele pet-uri intr-un local situat vis-a-vis de Universitatea de Vest. Colectarea ambalajelor de plastic va avea loc in fiecare zi, intre orele 18:00-20:00, pana la inceputul lunii iunie.

“cu.podu” este un proiect initiat de asociatia EcoStuff si presupune ridicarea in Timisoara a celei mai mari constructii din pet-uri din lume. Reusita va aduce inscrierea acestui proiect in Guinness Book.

Recordul precedent a fost stabilit in 2011 in Lituania si a constat intr-un brad de Craciun realizat din 42.000 de pet-uri. Construirea celui mai mare pod din pet-uri din lume presupune colectarea a cel puțin 100.000 de pet-uri. Constructia va fi ridicata intre 3 -5 Iunie, urmand ca odata inaugurata de Ziua Mondiala a Mediului sa fie accesibila pentru doua saptamani.

Prin realizarea acestui pod din pet-uri, organizatorii isi propun sa atraga atentia asupra cantitatii enorme de ambalaje din plastic care ajung in apele din intreaga lume, ajungand astfel sa le polueze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO