Semafoarele pentru tramvaie, inlocuite. Cum vor autoritatile sa puna capat confuziei soferilor

30-01-2012 11:37


semafor tramvai

O parte dintre semafoarele tramvaielor care circula in Timisoara au fost schimbate, pentru a respecta noul Cod Rutier intrat in vigoare anul trecut.

In Timisoara, pana acum au fost inlocuite aproximativ jumatate din vechile semnalizatoarele pentru tramvaie. “Aceasta schimbare a fost hotarata de aproape un an si inca nu sunt schimbate toate semafoarele. Conform noului Cod Rutier este nevoie de montarea acestor semafoare special pentru tramvaie. Inca nu s-a stabilit costul investitiei, cheltuielile vor fi calculate la final, dupa ce vor fi schimbate toate semnalizatoarele”, a spus Flavius Boncea, purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara.

Vechile semafoare, care inca se mai gasesc in intersectiile liniilor de tramvai din oras, seamana foarte mult cu cele destinate autovehiculelor. Din acest motiv, ele au creat confuzie in randul soferilor, cauzand de multe ori incidente in trafic.

Conform reprezentantilor Primariei Timisoara, nu exista un termen limita pentru inlocuirea tuturor semafoarelor din oras.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO