Prime cash şi butoaie de vin pentru fotbalistii de la Recas

16-12-2011 14:14


acs recas

ACS Recaş este echipa care poate progresa tocmai datorită unei licori bahice. Recăşenii au sărbătorit la cramă clasarea pe primul loc după turul Ligii a III-a. Pe lângă bani, fotbaliştilor li s-a promis şi câte un butoi de vin dacă promovează.


 

După ce au terminat prima jumătate a campionatului pe primul loc în Liga a III-a, seria a V-a, fotbaliştii din Recaş au făcut o vizită la crama din localitate. Cel mai mult i-a impresionat mărimea butoaielor în care fermentează vinul produs în localitate. „Cu unul din ăsta putem juca în Liga I!”, a remarcat, în glumă, unul dintre jucători.

Echipa din Recaş e susţinută de primărie, care asigură un buget de 250.000 de euro anual. Recăşenii speră să îi convingă şi pe patronii cramei să investească în echipă, dacă aceasta promovează în liga secundă. „Pentru Liga a II-a avem nevoie de sprijin financiar puternic, iar cramele sunt o putere în zonă. Noi trebuie să le dăm posibilitatea prin această performanţă a promovării să vină şi mai mult lângă noi”, a afirmat preşedintele clubului, Ioan Miculaş.

„Vinul mă ajută în faţa porţii!”

Staff-ul timişenilor consideră că a dat o binemeritată dezlegare la vin fotbaliştilor. „E normal ca la finalul anului 2011 să aibă şi ei libertate şi să savureze în linişte din delicatese”, a conchis antrenorul Cosmin Petruescu. Atacantul Recaşului, Szabi Szekely, a părut printre cei mai încântaţi. „Vinul de calitate mă ajută în faţa porţii, cum spune Alin (Paleacu)”, a glumit golgheterul. „Fotbaliştilor le recomand maximum 200 ml de vin pe zi”, şi-a oferit expertiza oenologul Marius Paşca.
Antrenorul-jucător Alin Paleacu a ciocnit un pahar de vin cu golgheterul seriei, Szabolcs Szekely, totul pentru promovare! „Nu prea sunt un băutor de vin, dar mai gust din el. Dacă promovăm, ne aşteptăm să primim un butoi de vin”, a spus mijlocaşul veteran. „Aş fi foarte bucuros să ne uite în cramă după promovare, cu toţii ne-am bucura pentru Divizia B”, a răspuns atacantul.

Jucătorii vor primi, în total, 1,5 miliarde de lei vechi dacă promovează. Jumătate din această primă au încasat-o deja, datorită rezultatelor din turul campionatului.

Centenar în 2017

Dacă localitatea e cunoscută de secole pentru viile sale, nici echipa de fotbal nu duce lipsă de tradiţie. Atletic Club Recaş a fost înfiinţat în 1917, deci e mai bătrân şi ca Poli, dar până în 2009 a jucat doar prin ligile judeţene. „Sper să sărbătorim centenarul cum se cuvine”, a spus Ioan Miculaş, preşedintele „atleticilor”.

Căpitanul spaniol a ratat petrecerea

Recăşenii se pot lăuda şi cu un jucător din ţara lui Xavi şi Iniesta. Victor Aldana Maestre a fost junior la Barcelona C, dar s-a îndrăgostit în Timişoara de Paula Cojocari, fiica secretarului primăriei, cu care s-a însurat. A început cariera românească la Electrica în Divizia C, apoi a trecut şi la satelitul lui Poli. Între timp, a divorţat, dar a rămas în ţară. Aldana e om de bază la Recaş, însă a ratat petrecerea de la cramă, deoarece s-a întors în Spania de sărbători.

 

 

Sursa: ProSport

VIDEO PROTVPLUS.RO