Poli s-a impotmolit in noroiul de la Boldur! Primele puncte pierdute in deplasare de alb-violeti

15-10-2012 11:08


boldur poli

 Echipa lui Antonio Foale a terminat la egalitate, 2-2, meciul cu AS Boldur. Aproape 200 de suporteri au cântat pentru studenţii timişoreni, care au revenit de la 0-2.

 Un nou episod din tentativa de reconstrucţie a echipei de fotbal a Politehnicii s-a consumat undeva între Buziaş şi Lugoj, în satul Boldur.

Contracandidata lui ASU Poli la promovarea în Liga a IV-a, Progresul Racoviţa, a câştigat toate meciurile, inclusiv cel de la Timişoara, astfel că orice punct pierdut de alb-violeţi cântăreşte greu în economia din vârful clasamentului. La Boldur, la fel ca în oricare sat în care au jucat poliştii până acum, jucătorii gazdelor au dat totul pentru a furniza surpriza.
La marginea satului Boldur, terenul înconjurat de noroi a găzduit un meci dramatic. Poli venea după un 7-0 în „derby”-ul cu Bucovăţ şi poate aşa se explică lipsa de concentrare din prima repriză. Gazdele au făcut 1-0 în minutul 12, înscriind la câţiva metri de galeria timişoreană, care abia apucase să se încălzească. Gluma s-a îngroşat zece minute mai târziu, când Foale jr (portarul care apărase un penalty în etapa precedentă) a scăpat în poartă o minge centrată de undeva de pe partea dreaptă (partea cu copaci a stadionului). Tabela imaginară de la Boldur arăta 2-0 la pauză, dar suporterii timişoreni (majoritatea au prins locuri bune, cu coatele pe gărduleţ) erau hotărâţi să-i ajute pe alb-violeţi să întoarcă rezultatul. A doua repriză s-a derulat aproape în întregime la poarta gazdelor (aceeaşi poartă unde a stat galeria). Numeroasele faulturi ale vitejilor apărători din Boldur, imprecizia timişorenilor şi mai ales paradele portarului gazdelor au adus frustrare în tabăra polistă. Niculaie a marcat din lovitură liberă (’62), Radovancovici a egalat (’68), iar golul de 2-3 era singurul lucru care mai lipsea. Gărduleţul se cutremura, la un metru în spatele porţii, cântecele galeriei se auzeau probabil până în satele vecine, dar bravul portar al gazdelor a fost stăpân pe sine. În ciuda kilogramelor în plus, în ciuda faptului că nu e tocmai înalt, în ciuda faptului că la un metru în spatele său se cânta, ardeau torţe şi tunau petarde, străjerul satului a scos mingi de sub bară şi a ieşit bine pe centrări. Cu siguranţă, dacă ASU Poli va deveni, peste ani şi ani, prima echipă a Timişoarei, acest portar va avea ce să le povestească nepoţilor.
„Noi ne-am făcut meciul greu. A fost o primă repriză dezastruoasă. Cu siguranţă, sunt două puncte pierdute. Lipsa de concentrare a făcut să ratăm din poziţie de singur cu portarul. O să mai aducem jucători în iarnă. E obligatoriu să luăm toate punctele rămase în acest tur, pentru a fi liniştiţi în iarnă”, a spus antrenorul lui ASU Poli, Antonio Foale, după meciul de la Boldur.
Timişorenii joacă în următoarea etapă acasă, cu Avântul Chizătău, echipa de pe locul trei în seria a III-a din Campionatul Judeţean Timiş.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO