Piata Traian sau mai degraba Piata Plangerii. Cum a ajuns sa arate o zona istorica a Timisoarei

01-11-2012 11:30


piata traian, timisoara

Una dintre zonele istorice din Timisoara nu este departe de a deveni o ruina. Piata Traian din centrul cartierului Fabric, plina de cladiri istorice, are acum o imagine dezolanta.

O parte dintre casele situate in zona sunt parasite. Oamenii strazii se adapostesc noaptea in cladirile care ar trebui sa fie un simbol al orasului. Unele locuinte pur si simplu au devenit adevarate containere unde se depoziteaza gunoiul.

Multe dintre magazinele care existau inainte de anul 1989 au astazi aceeasi imagine, poate chiar mai degradata. Din fostele unitati de alimentatie publica a mai ramas doar inscriptia de pe panourile de la intrare. Ferestrele sunt baricadate parca numai pentru a ascunde mizeria din interior.

Situatia este aceeasi si pe cladirile situate de-a lungul strazii Ion Mihalache (situata pe liniile 1 si 2 ale tramvaielor). Si aici ferestrele cladirilor sunt acoperite cu panouri, iar peretii sunt mazgaliti cu fel de fel de mesaje. Partea "buna" din toate aceste lucruri este una singura: mesajul care ne atentioneaza „Cad pietre de pe cladire”.

Cunoscuta si sub numele de “Piata Plangerii”, zona a devenit unul dintre cele mai triste locuri din Timisoara.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO