Nu se mai interzice mersul pe bicicleta in centrul Timisoarei. Proiectul, respins de Consiliul Local

30-07-2013 17:36


Timisoara Cycle Chic

Veste buna pentru biciclistii din Timisoara. Proiectul de hotarare care prevede interzicerea mersului pe doua roti in Piata Victoriei si strada Alba Iulia, intr-un anumit interval orar, nu a primit suficente voturi pentru a intra in vigoare.

Primarul Nicolae Robu a propus un proiect de hotarare prin care se interzice mersul pe bicicleta in cele doua zone centrale in perioada 1 mai – 31 octombrie, intre orele 18:00 – 22:00.

Astfel ca, dupa o lunga dezbatere, 11 consilieri au fost de acord cu programul propus de primar, 5 au fost impotriva si a existat o singura abtinere. Pentru a intra in vigoare proiectul avea nevoie de 14 voturi pozitive.

Totusi, primarul nu se lasa. Nicolae Robu a afirmat ca proiectul de hotarare “ramane pentru alta data cand vom fi intr-o configuratie mai larga”. Asta pentru ca multi dintre consilierii locali sunt in vacanta si au fost absenti de la sedinta extraordinara de astazi.

In cazul in care ar fi fost aprobat proiectul de hotarare, biciclistii care s-ar fi plimbat pe doua roti in Piata Victoriei si pe strada Alba Iulia in perioada 1 mai – 31 octombrie, intre orele 18:00 – 22:00, ar fi primit amenda.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO