"Lista rusinii" pentru soferii care parcheaza neregulamentar. Unde sunt aratati cu degetul

23-05-2013 11:14


masini parcate neregulamentar

Soferii care isi lasa masina in locuri care nu sunt special amenajate pentru parcare, au acum o grija in plus, pe langa politisti. Un timisorean a creat o pagina pe Facebook unde posteaza fotografii cu fiecare vehicul care stationeaza unde nu trebuie.

“Masini parcate neregulamentar in Timisoara” este un profil creat pe reteaua de socializare unde pietonii si biciclistii isi spun “of-urile”. Practic, atunci cand intalnesc in oras un autoturism care pentru ei reprezinta un obstacol, intrucat le incurca circulatia, il fotografiaza si apoi incarca poza pe pagina de Facebook. De aici pana la comentarii critice la adresa “avariatilor”, asa cum ii denumesc pe pagina de Facebook, pentru ca toti isi lasa masinile cu avariile pornite, e doar un pas. Timisorenii cu spirit civic, intrigati de comportamentul soferilor le dezvaluie si numerele de inmatriculare pentru a-I incadra intr-o “lista a rusinii”.

Cele mai dese multe fotografii publicate pe “lista rusinii” sunt masinile parcate pe pistele de biciclete. Zeci de autoturisme au devenit adevarate obstacole pentru biciclistii din Timisoara, astfel ca, daca politia nu ii amendeaza pe soferi, atunci macar “ii vede toata lumea”.

De asemenea, aici sunt criticati si studentii veniti din alte orase, care isi lasa masinile unde apuca. “Complexul s-a umplut de masinile studentilor si nu numai, (…) si-au adus masinile din toate colturile tarii ca sa se duca din Complex pana la facultatile aflate la 10 minute de mers pe jos”, a scris administratorul paginii.

Nici soferii care isi lasa masina pe avarii nu au fost ocoliti de criticile timisorenilor. Unii dintre ei au parcat chiar in mijlocul strazilor. Imaginile au fost postate apoi pe pagina de Facebook “Masini parcate neregulamentar in Timisoara”.

sursa foto: Facebook

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO