Iarna se numara biciclistii. Oficial, in Vestul tarii, 1.000 de persoane iubesc sportul pe doua roti

Ultima actualizare: 23-02-2013 01:14
biciclisti

 O comunitate de biciclisti din Bucuresti “numara” iubitori ai sportului pe doua roti din toata tara. Timisorenii au raspuns la acest “Recesamant al biciclistilor”, asa cum a mai fost numit, si s-au inscris in aceasta comunitate.

 Dupa doua saptamani in care comunitatea biciclistilor a inceput sa numere iubitorii sportului pe doua roti, peste 6.000 de persoane au completat “recesamantul”, dintre care 463 sunt din Timisoara. In orasul de pe Bega, mai exista o contorizare a biciclistilor, facuta de comunitatea Verde pentru Biciclete, in care sunt inscrise peste 10.000 de persoane, insa multe dintre acestea nu sunt active.

Pana acum, cei mai multi biciclisti inscrisi sunt din Bucuresti, acolo unde peste 3.000 de persoane au completat forumularul “recesamantului”. Pe locul doi se afla Cluj-Napoca unde exista 670 de biciclisti, iar podiumul este completat de Timisoara, unde s-au inscris 463 de persoane.

In Arad, 131 de biciclisti au completat formularul recesamantului, orasul fiind pe locul 10 in acest clasament provizoriu. Din Vestul tarii mai sunt inscrisi 16 biciclisti din Hunedoara, 7 din Resita, iar la Oradea s-au inscris 315 pasionati ai mersului pe doua roti.

Codase la aceasta monitorizare sunt orasele Giurgiu, Calarasi si Alexandria, acolo unde nimeni nu si-a facut publica aceasta pasiune.

Acest demers vine pentru a arata autoritatilor ca la nivel national exista o comunitate de biciclisti foarte unita si care nu ar trebui neglijata.

In Timisoara, problemele biciclistilor incep sa fie ascultate de autoritatile locale. Astfel, comunitatea care uneste iubitorii mersului pe doua roti din Timisoara a demarat si ea o campanie pentru a afla problemele intampinate pe pistele special amenajate din oras. Orice biciclist poate sa isi spuna “of-ul”, iar la finalul campaniei problemele vor fi contorizate si trimise la primarie pentru a fi remediate cat mai repede posibil.

Biciclistii isi pot spune problemele care le intampina in mersul pe doua roti. Primaria cauta solutii

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO