Institutiile din Timisoara isi deschid portile pentru elevi in cadrul programului „Scoala altfel”.Ce activitati le pregatesc

Ultima actualizare: 10-04-2014 00:30
Scoala altfel, Aeroport Timisoara

 Elevii au intrat, de luni, 7 aprilie, in saptamana „Scoala altfel”, dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare. Dupa aceasta saptamana, elecii intra in vacanta de primavara care se va incheia in 22 aprilie, dupa Sarbatorile Pascale.

 Programul „Scoala altfel” se va desfasura in toata tara in saptamana 7-11 aprilie. Cadrele didactice vor fi cele care vor stabili programul elevilor si ce activitati vor avea in cele cinci zile.

La Timisoara, mai multe institutii publice isi deschid portile pentru elevi si le pregatesc diverse activitati.

Garnizoana Timisoara ii asteapta pe elevi sa viziteze unitatile militare timp de trei zile. Astfel, marti, 8 aprilie, elevii pot vizita Brigada 18 Infanterie „Banat”, situata in Piata Libertatii. Miercuri, copiii pot merge sa viziteze Batalionul 184 Aparare Antiaeriana „Timis” (strada Bujorilor), iar joi, 10 aprilie, Batalionul 32 Infanterie „Mircea” de pe strada Chisodei isi deschide portile.

In cele trei zile, elevii timisoreni vor vizita salile de traditii militare, vor asista la prezentarea unor tipuri de tehnica, armament, aparatura, echipamente militare, exercitii demonstrative si vor viziona filme de prezentare ale unitatilor militare.

Si Aeroportul International „Traian Vuia” se pregateste sa primeasca vizitatori in saptamana „Scoala Altfel”. Peste 1300 de elevi si copii de gradinita, insotiti de 150 de profesori, invatatori sau educatori si-au anuntat prezenta la aeroport.Cei mici vor avea ocazia sa parcurga toti pasii pe care ii face un pasager, de la controlul documentelor de calatorie, la cel de securitatea persoanelor si bagajelor. De asemenea, ei vor putea sa vada toate operatiunile care se desfasoara intr-un aeroport, decolarea şi aterizarea unei aeronave si toate pregatirile, cum ar fi alimentarea cu combustibil, debarcarea sau imbarcarea pasagerilor si a bagajelor, asistenta echipajelor de pompieri.

Institutul Francez din Timisoara propune, in cadrul saptamanii “Scoala altfel” o serie de activitati educativ-distractive pentru prescolari si scolari: de la proiectii de filme documentare, teatru, improvizatie teatrala pana la dans, jocuri educative si ateliere de pictura.

Alte doua institutii din Timisoara care se implica in acest program destinat elevilor sunt Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Banat” si E-ON. Peste 3000 de elevi din municipiu vor primi lectii despre siguranta si energie de la cele doua institutii. Voluntarii E.ON alaturi de reprezentantii ISU Banat vor prelua rolul de profesori si ii vor invata pe elevi despre modul de comportament in caz de incendii sau alte situatii cu potential devastator.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO