IMAGINEA centrului istoric, dupa reabilitare. Aglomeratia masinilor,transformata in loc de promenada

21-10-2013 11:40


centru istoric, timisoara, reabilitare

Reabilitarea centrului istoric din Timisoara va incepe in acest an. Prin acest proiect, patru piete si zece strazi vor fi schimbate complet si vor deveni zone pietonale.

Proiectul cuprinde reabilitarea complete a strazilor: Lucian Blaga, Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri, Florimund Mercy, Eugeniu de Savoya, Francesco Grisselini, Fara Nume 2, Radu Negru, General Praporgescu si Enrico Carusso. De asemenea, in santier vor mai intra si pietele Sfantul Gheorghe, Libertatii, Tarcului si Unirii. Aceste zone vor fi pavate cu piatra cubica si vor beneficia de mobilier urban. De asemenea, unde este cazul, se va reface alimentarea cu apa, gaz si se vor face si lucrari la canalizare.

Piata Unirii va fi zona care va beneficia de cea mai mare atentie din partea constructorilor. Aici se va inlocui complet pavajul, elementele deteriorate se vor inlocui si ele, iar terasele sezoniere de pe timpul verii vor avea un loc deja stabilit. Dupa implementarea proiectului, in Piata Unirii vor exista in total 23 de spatii pentru amenajarea teraselor, pe o suprafata totala de 2170 de metri patrati. Tot in aceasta zona vor fi amenajate mai multe fotolii si bancute, pentru ca timisorenii sa-si poata petrece timpul liber intr-un mediu confortabil, in zilele de vara.

De asemenea, spatiul verde va fi ingrijit cu ajutorul a 130 de pompe de apa, care in momentul in care vor functiona simultan, vor crea impresia unei fantani arteziene monumentale.

Si in Piata Libertatii va fi inlocuit complet pavajul. Tot aici vor fi plantati mai multi pomi meniti sa faca orasul mai “verde”. Cum strazile din jurul Pietei Libertatii vor fi inchise, edilii se gandesc sa transforme toata zona intr-un spatiu de promenada si relaxare.

Saptamana trecuta s-a incheiat licitatia acestui proiect de reabilitare, iar acum urmeaza ca Primaria sa semneze contracul cu firma castigatoare. Potrivit edililor, lucrarile vor incepe din Pietele Libertatii si Sfantul Gheorghe, de indata ce va fi semnat contractul. Intrucat exista mari sanse ca in timpul lucrarilor sa fie descoperite situri arheologice, constructorul isi va muta santierul pe alte strazi.

Valoarea proiecului stabilita in urma licitatiei se ridica la suma de 35 de milioane de lei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO