Demonstratii cu cainii de la Salvo, de Ziua Protectiei Civile, la Timisoara. GALERIE FOTO

28-02-2013 15:56


ziua protectiei civile

Voluntarii de la Salvo le-au aratat astazi timisorenilor, in Piata Victoriei, ca sunt mereu gata de interventie. Ei au adus in centrul orasului toate echipamentele disponibile si au oferit publicului demonstratii cu cei cinci caini special antrenati.

Astazi se implinesc 80 de ani de cand in Romania a fost infiintata prima formatiune de protectie civila pe baza de voluntariat. Astfel ca, in fiecare an, pe 28 februarie, diferite grupuri de voluntari din tara, ies in strada pentru a sarbatori Ziua Protectiei Civile.


Peste 30 de voluntari de la Salvo si cinci caini special antrenati au oferit un adevarat spectacol, intr-o actiune demonstrativa, celor care au trecut joi prin centrul orasului. Cainii au sarit peste obstacole, au facut sprinturi, iar voluntarii i-au invatat pe copii sa coboare de pe Teatrul National “Mihai Eminescu”, pe o franghie speciala.


In medie, intervenim de patru ori pe luna. Suntem chemati pentru a indeparta copaci care incurca circulatia, cand exista pericolul ca bucati din tencuiala unor cladiri sa pice sau  actiuni specifice iernii”, a declarat Herman Andrei, unul dintre voluntarii de la Salvo.


In aceasta actiune demonstrativa, voluntarii i-au informat pe timisoreni cum ar trebui sa se comporte in cazul situatiilor de urgenta, iar echipele specializate in salvarea din medii periculoase, au facut prezentari specifice ale echipamentelor pe care le au la dispozitie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO