Cum vrea Primaria Timisoara sa triseze in problema spatiilor verzi existente in patrimoniu
Pana la sfarsitul acestui an, toate primariile din tara trebuie sa aiba in patrimoniu, in medie, 26 de metri patrati de spatiu verde, pe cap de locuitor, potrivit unei ordonante data de Guvern. La acest capitol, Primaria Timisoara nu sta deloc bine.
In momentul de fata, in patrimoniul primariei exista 16.7 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor, reprezentati de parcuri, scuaruri, zone aflate intre blocuri, precum si suprafete verzi special amenajate. De asememnea, primaria detine si o mica parte din Padurea Verde, aproximativ 50 de hectare, insa pentru a scapa de sanctiunile de la Guvern, edilii vor sa ia in calcul, in acte, intreaga suprafata de “aur verde” de la marginea orasului, chiar daca aceasta nu se afla in patrimoniul local.
Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei: “Suprafata nu este una care reflecta realitatea. Ne-am adresat Directiei Silvice si Romsilva pentru a obtine clarificari legate de statutul Padurii Verzi, care se afla pe teritoriul administrativ al Municipiului Timisoara. Padurea Verde are o suprafata de 671 de hectare care sunt administrate de Directia Silvica si 50.7 hectare care sunt in proprietatea municipiului Timisoara”.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In cazul in care va obtine aceasta derogare, spatiul verde declarat de Primaria Timisoara ar creste spectaculos. De la 16.7 metri patrati pe cap de locuitor, pana la aproape 40 de metri patrati pe locuitor
In momentul de fata, in Timisoara exista 525 de hectare de spatiu verde, in administrarea primariei. Dintre acestea, 92 de hectare sunt reprezentate de parcuri, 16 hectare de scuarurile din oras, iar alte 332 de hectare reprezinta zone verzi, marcate ca atare. De asemenea, mai exista si suprafete mai mici, care nu au fost luate in considerare.