Cum au devenit ciresele un lux. Un kilogram costa chiar si 40 de lei in pietele din Timisoara

14-05-2012 12:44


cirese timisoara

Mai mari, mai mici, autohtone sau “straine” asa cum sustin comerciantii, ciresele nu sunt la mare cautare. Nimic ciudat, pentru ca un kilogram de cirese a trecut cu mult peste valoarea unui kilogram de carne de porc.

Vandute la 30,35 si chiar 40 de lei kilogramul, fructele de sezon sunt aduse din Italia, Spania sau Serbia. Aceasta este si explicatia comerciantilor pentru preturile exorbitante. Drumul cireselor, costa.

Pe langa faptul ca sunt extrem de scumpe, ciresele nici nu prea se gasesc in piete. Explicatia este simpla: comerciantii se tem ca vor ramane cu ele nevandute. Si pe buna dreptate. O precupeata spune ca marfa se vinde greu si ca “doar oamenii mai instariti” vin si cumpara in cantitati mai mari. Restul, se multumesc doar sa priveasca si sa se minuneze de pret.

Ciresele romanesti sunt ceva mai ieftine. Se vand cu 20 de lei kilogramul, dar sunt mai mici. Nici acestea nu au foarte mare succes in randul cumparatorilor, care asteapta sa se mai ieftineasca.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO